19 / 04 / 2024

Cömertoğlu ailesi, Antalya'da otel yapacak!

Cömertoğlu ailesi, Antalya'da otel yapacak!

Antalyada 4 oteliyle faaliyet gösteren Cömertoğlu Ailesi, Larada son büyük araziyi satın alarak bölgenin en lüks otellerinden birinin inşaatına başladı. Otelin mimarisinden restoranına kadar otelde ne olmasını istiyorsa yaptırdı...



Antalyada 4 oteliyle faaliyet gösteren Cömertoğlu Ailesi, Larada son büyük araziyi satın alarak bölgenin en lüks otellerinden birinin inşaatına başladı. 120 milyon dolarlık yatırımla 2012de kapılarını açacak Delphin Imperialde konsepti ise grubun diğer otellerinde kalan 15 bin turist belirledi. Buna göre müşteriler, otelin mimarisinden restoranına kadar otelde ne olmasını istiyorsa yaptırdı

TURİZMİN başkenti Antalyanın en gözde turizm alanlarından Larada kalan son büyük araziyi alan Delphin Otellerinin sahibi Cömertoğlu Ailesi, 15 bin turistin isteklerine göre lüks otel yatırımına başladı. Antalya ve Alanya bölgesinde Delphin çatısı altında 4 oteli bulunan grup, 120 milyon dolarlık yatırımla Delphin Imperial adını verdiği lüks kategorisinde yeni bir otel yatırımını hayata geçiriyor.

Nisan 2012de kapılarını açacak olan oteli, yaklaşık 10 aylık sürede otellerinde kalan 15 bin turiste mimarisinden restoranlarına, havuzlarından oda içi döşemelerine kadar her türlü detayını sorarak ve onlardan gelen isteklere göre şekillendirdiklerini söyleyen Cömertoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, Delphin Imperial yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerine kurulu. Konsepti tamamen beyaz olarak belirlendi. İçinde müze restoranın da olduğu özel yiyecek-içecek stili var. Ama tüm bunlar 10 ayda diğer otellerimizde kalan müşterilerimizden gelen isteklere göre lüks aile olarak şekillendi. Hatta bize 12 sayfalık bir proje hazırlayan müşterimiz bile oldu dedi.

M2si 1.5 milyon euro

Delphin Otellerinde 20 bine yakın sürekli müşterilerinin olduğunu, 15 yıldır otellerine gelen 1.500, 30 yıldır gelen ise 200e yakın aile bulunduğunu hatırlatan Cömertoğlu, Bu yüzden onların isteğine göre bir model yaratmamız gerekiyor. Onlar da lüks aile oteli istedi değerlendirmesini yaptı. Delphin Imperialın kurulduğu arazinin Larada kalan son büyük hatta son arazi olduğuna dikkat çeken Cömertoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu ise, turizme bugüne kadar yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, bu son yatırımın ise arsa maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Cömertoğlu, Antalyanın en lüks yatırımlarından birini hayata geçiriyoruz. Otelin arazisinin dönümü 1.5 milyon euro. Bir aralar 100 bin euroya gitmiyordu araziler şimdi arasanız arsa kalmadı diye konuştu. Delphin Imperialle toplamda 5 otel, 2 bin 800 oda ve 7 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını da vurgulayan Cömertoğlu, hedeflerinde İstanbulda da bir otel yatırımı olduğunu belirterek, 80 milyon dolarlık, 200 odalı bir şehir oteli düşünüyoruz dedi.

MISIRA YA DALIŞCI YA UCUZCU GİDİYOR

Ufuk Cömertoğlu, Kuzey Afrikada yaşanan karışıklığın Nisan ayındaki rezervasyonları yüzde 10 oranında artırdığına dikkat çekerek, Daha büyük bir katkısı olmasını da beklemiyorum. Çünkü Mısıra gidenler ya dalmayı sevenler ya da ucuz tatil arayanlar. Bizim hedef kitlemiz de zaten onlar değil dedi.
Vatan


Geri Dön