16 / 04 / 2024

Corendon Grubu bu yıl Çeşme'ye 15 bin turist getirecek!

Corendon Grubu bu yıl Çeşme'ye 15 bin turist getirecek!

Alaçatı' da Corendon Premier Solto Hotel ve Boyalık Beach’ te Corendon Miplaya Oteli kiralayan grup, Hollanda ve Belçika ağırlıklı olmak üzere Avrupalı turistleri Çeşme'de ağırlayacak...




Bünyesindeki 700’ün üzerinde çalışanı ile yılda Türkiye’ye 500 bin turist getiren Corendon Grubu, bu yıl Çeşme'ye de 15 bin turist getiriyor. Alaçatı'da Corendon Premier Solto Hotel ve Boyalık Beach’te Corendon Miplaya Oteli kiralayan grup, Hollanda ve Belçika ağırlıklı olmak üzere Avrupalı turistleri Çeşme'de ağırlayacak. Sezon açılışını 7 Nisan tarihinde gerçekleştirecek olan Corendon Grubu, bünyesinde yer alan 15 uçağın 3 tanesini de her hafta  İzmir  Adnan Menderes Havaalanı'na indirecek.


İzmir'de doğan Türk İşadamı Yıldıray Karaer tarafından 2000 yılında Hollanda'da kurulan Corendon Grubu'nun Avrupa'nın sayılı turizm şirketlerinden birisi olduğuna işaret eden Corendon Otelleri Satış ve Pazarlama Direktörü Cem Bora Sevim, Hollanda'da pazar lideri olan Corendon Grubunun Antalya, Alanya, Bodrum, Kuşadası, Marmaris’ten sonra İzmir'de ilk operasyonunu bu yıl gerçekleştireceğini belirtti. Grup, 2015 sezonunda ise yeni otellerle Çeşme'ye daha çok turist taşımayı hedefliyor.


İLK UÇAK 21 NİSAN'DA


Alaçatı'daki Solto ve Ilıca Boyalık Beach’teki Miplaya Otellerini kiraladıklarını açıklayan Sevim, “Otellerimizi 7 Nisan tarihinde hizmete açmayı planlıyoruz. 21 Nisan tarihinde 2'si Hollanda ve biri Belçika'dan olmak üzere 3 uçağımız Adnan Menderes Havalimanı'na inecek. 3 uçak dolusu turist Çeşme'deki otellerimizde tatil yapacak. Sezon boyunca İzmir’e her hafta 3 uçak indiriyor olacağız. 15 Mayıs tarihinde de Hollanda ve Belçika'dan turizm acenta temsilcileri ile gazetecileri Çeşme'de ağırlayacağız. Corendon.nl internet sitemizde de Çeşme'nin reklamlarına başladık. Çeşme'de Corendon’un kaliteli ve yüksek standartlarda hizmeti ile fark yaratmayı hedefliyoruz. Corendon Miplaya'da her şey dahil, Corendon Premier Solto'da 3-4 farklı exclusive-kişiye özel konseptte hizmet vereceğiz. Sezon boyunca Çeşme'ye 15 bin turist getirmeyi hedefliyoruz” dedi.


TÜRKİYE'YE 500 BİN TURİST GETİRİYORLAR


Corendon Grubu bünyesinde 15 uçaklarının olduğunu bu nedenle fiyatlarının çok makul olduğunu belirten Sevim, Hollanda'da yüksek marka bilinirliğine sahip olduklarını ve Türkiye pazarının lideri olduklarını kaydetti. Her yıl Türkiye'ye toplamda 500 bin Avrupalı turist getirdiklerini belirten Sevim, Corendon’un Hollanda ve Belçika’dan Avrupa, Asya ve Afrika’daki diğer tatil destinasyonlarına da götürdüğü turistlerle birlikte yılda toplam 750 bin kişiye tatil yaptırdığına dikkat çekti. Sevim, “Çeşme, Avrupalı turistler için çok cazip. Denizi güzel. Yemekleri organik. Havaalanı ve otoyolu bulunuyor. Biz bütün bunları dikkate alarak Çeşme'ye girdik. Önümüzdeki sezon daha çok turist getirmeyi amaçlıyoruz. Bünyemizdeki tur operatörü, incoming acentası, havayolu ve otel grubumuz çatısı altında 700’den fazla kişi çalışıyor. 650 milyon dolarlık ciroya sahibiz. Önümüzdeki yıl Paskalya Tatili için sezonu 30 Mart tarihinde başlatmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Nevruz'da da İranlı turistleri Çeşme'ye getirmek istiyoruz. Çeşme'de hedeflerimizi yakalarsak yeni otel yatırımları da yapacağız” diye konuştu.



Sabah


Geri Dön