20 / 04 / 2024

Çorum Osmancık Otobüs Terminali için imzalar atıldı!

Çorum Osmancık Otobüs Terminali için imzalar atıldı!

Osmancık Belediyesi'nin 4 büyük yatırımından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işinin yapım sözleşmesi imzalandı.




Osmancık Belediyesi'nin 4 büyük yatırımından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işinin yapım sözleşmesi imzalandı. 


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ihaleyi kazanan iki firmayla sözleşme imzaladıklarını belirterek Terminal'in 300, caminin ise 200 günde tamamlanacağını söyledi. 


D 100 Karayolu kenarında bulunan eski belediye kademe biriminin yerine (İBD Park karşısı) inşa edilecek terminale hem Çorum Caddesi' nden hem de D100 Karayolundan bağlantı yolu yapılacak. 

Terminal binası; şehirlerarası otobüsler için 7 peron, Osmancık - Çorum arası ve komşu ilçeler için 5 minibüs peronu yine 8 otobüs yazıhanesi ile 4 adet minibüs yazıhanesi, firmaların kullanımı için 12 ofis, idari birim için 3 ofisten oluşan bir ulaşım kompleksi olarak hizmet verecek. 



Çorum Haber


Haber Zafer Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Osmancık Belediyesi tarafından Eylül ayında ihale edilen 4 büyük yatırımdan ikisinin ihale süreci tamamlanarak firmalarla sözleşme imzalandı. 

Osmancık Kalesi Tarihi Surların Restorasyonu. 42 Kilometre AJt Yapı ve Atıksu Arıtma Tesisi. Şehirlerarası Yeni Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Eylül ayında ihale edilmişti. İhale edilen yatınmlardan Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin yer teslimi yapıldı. Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işini alan firma ile de sözleşme imzalandı. 


Belediye Başkanı Hamza Karataş. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde düzenlenen törende yüklenici firmalarla sözleşme imzaladı.Yapılan yatırımlarla Osmancık için hedeflenen gelişim planında önemli yol kat ettiklerini ifade eden Hamza Karataş. "Bugün iki önemli yatırımı daha gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok D100 Karayolundan bağlantı yolu yapılacak. 


Terminal binası şehirlerarası otobüsler için 7 peron. Osmancık-Çorum arası ve çevre ilçeler için 5 minibüs peronu. 8 otobüs yazıhanesi. 4 adet minibüs önemli iki projenin ihale süreci tamamlandı. Yüklenici fermalarla sözleş-me imzaladık. Bu hafta içerisinde çalışmalara başlanacak inşallah. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi "Otogar 300. Ulucami 200 Günde Tamamlanacak" İmzalanan sözleşmeye göre Şehirlerarası Otobüs Terminali 300 günde tamamlanacak. D100 Karayolu kenarında bulunan eski belediye kademe biriminin yerine inşa edilecek terminale hem Çorum Caddesi nden hem de yazıhanesi, firmaların kullanımı için 12 ofis. idari birim için 3 ofisten oluşan bir ulaşım kompleksi olarak hizmet verecek. 


Abdesthanelerin yer altına alınması ve cami meydanı oluşturulmasını kapsayan Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre düzenlemesi ise 200 günde teslim edilecek. İki yatırımın toplam maliyeti ise yaklaşık 5.5 milyon TL'yi bulacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali 4 Milyon 400 bin TL'ye. Büyük Cami ise 987 bin TL'ye ihale edildi. 


Zafer


Geri Dön