20 / 04 / 2024

Coşkun Bayraktar kimdir?

Coşkun Bayraktar kimdir?

VIADMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Eş Başkanı'dır. Coşkun Bayraktar, VIA Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 2007 yılında gelmiştir. Bayraktar, Ekonomist Dergisi tarafından 2010'da Yılın Erkek Girişi



Coşkun Bayraktar kimdir?


VIA Development& Management Co. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, 1975  Ankara  doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ankara Arı Koleji’nde tamamlamış, Kayseri Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.


Üniversite öğrenimine devam ederken aynı zamanda çalışma hayatına da atılmış. Aile şirketi olan Bayraktar İnşaat’ta aktif görev almış. Bayraktar İnşaat, 40 yıldır faaliyet gösteren, merkezi Ankara’da bulunan bir şirket. Baba Emin Bayraktar tarafından kurulmuş. 


1991’de grupta tam zamanlı olarak iş başı yaptı. İlk işi şantiye’de çalışmaktı. Üniversiteyi bitirdikten sonra grup şirketlerinde yönetici olarak da görev aldı. 2007’de VIA’da Yönetim Kurulu Başkanı oldu. AMPD Yönetim Kurulu üyesi. İyi bir Fenerbahçeli. Motosiklet tutkunu.



Bayraktar Grup ve VIA markası!


Şirket taahhüt işi yapmıyor, sadece yatırım yapıyor. AVM sektörüne de ilk olarak 2006 yılında Kayseri Park’la girdi. Ankara’da Kent Park projesinde de ortak olarak yer aldı. VIA/PORT’la İstanbul’da, VIA/Life ile de Ankara’da faaliyet gösteriyor. 


Baba Emin Bayraktar’la birlikte oğulları Coşkun, Ali ve Mehmet Bayraktar da işin başında. Coşkun Bayraktar halen Bayraktar Grup’ta yönetim kurulu üyesi ve diğer aile bireylerinden farklı olarak İstanbul’da faaliyet gösteriyor. VIA Development&Management Co. bünyesinde İstanbul’da VIA/PORT Outlet Shopping ve Ankara’da VIA/LIFE Fashion Outlet bulunuyor.


Geri Dön