28 / 03 / 2024

Çukurova Havalimanı Adana ve Mersin'i kalkındıracak!

Çukurova Havalimanı Adana ve Mersin'i kalkındıracak!

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, inşaatı devam eden Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Adana ve Mersin'i birçok alanda geliştirip, kalkınma sürecini hızlandıracağını belirtiyor.



Menevşe, olumsuz seyreden genel ekonomiye karşın Adana'yı güzel günlerin beklediğine inandığını söyledi. Mevcut üretim potansiyeli ve jeo-politik konumuyla Ege ve Marmara bölgelerine alternatif gösterilen Doğu Akdeniz'in, uluslararası havalimanının hayata geçirilmesiyle önemli aşama kaydedeceğini ifade eden Menevşe, "Tarsus'ta gerçekleştirilen odalar ve borsalar ortak toplantısında gelecek için işbirliği alanında çok önemli adımlar atıldı. Bu toplantıda ortaya çıkan en önemli unsurlardan biri,  Adana  ile Mersin'in birbirlerine rakip olmadığı gerçeğidir. Bu gerçek bizim de Adana-Mersin olarak Çukurova Bölgesi adı altında güçlü olmamızı sağlayacak. Adana ve Mersin birbirine rakip değildir. Çukurova olarak bizim rakibimiz Marmara ve Ege bölgeleri" açıklamasında bulundu. 


Adana ve Mersin olarak birlikte hareket edildiği takdirde yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek olan Çukurova'nın gelişmesi için her türlü engeli aşacaklarını kaydeden Atila Menevşe şöyle devam etti: "Bunun en güzel örneği yapım süreci devam eden Çukurova Havaalanı. Bu havaalanı Türkiye'nin en büyük 2. havaalanı olarak hem Adana'nın hem de Mersin'in malı olacaktır. Marmara ve Ege Bölgelerine alternatif olabilmemiz için böyle bir birlikteliğe gereksinim vardı. Havalimanının Çukurova'nın kalkınmasının önündeki engellerin kaldırılması için önemli bir unsur oluşturacağına inanıyorum" diye konuştu. 


Bu gelişmenin Adana ve Mersin sahillerini içine alan Doğu Akdeniz turizm projesinin, Adana-Mersin-Antalya otoyolu, daha kaliteli üretim için tarımda planlanan işbirliği projelerinin de hayata geçme şansını en üst seviyeye yükselttiğini kaydeden Menevşe, "Tüm oda ve borsaların desteğiyle sağlanan Çukurova ruhu en kısa zamanda bölgemize katma değer ve kalkınma olarak yansıyacaktır" dedi.


Dünya


Geri Dön