25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bingöl'de 5 bin 544 konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bingöl'de 5 bin 544 konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 15 senede 5 bin 544 konut inşa ederek, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda, AK Parti Bingöl 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere Bingöl'de yapılan Çapakçur köprüsünden memnun olup olmadıklarını sordu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan "Biliyorsunuz, Çapakçur deresi üzerinde bir köprü vardı. Fakat bu köprü Bingöl'ümüzün ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımla 16 ayaklı, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde son derece modern bir köprüyü 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlayarak Bingöllü kardeşlerimizin emrine sunduk." dedi.

Aynısını Bingöl depreminde de yaptıklarını, deprem olduktan 24 saat içinde Bingöl'e geldiğini belirten Erdoğan, "Deprem oldu atladık, geldik. Niye? Çünkü depremden dolayı mağdur, mazlum duruma düşmüş olan Bingöllü kardeşlerimi yalnız bırakamazdım." diye konuştu.

Erdoğan, deprem sonrasında Bingöl'de dolaştıklarını, incelemelerde bulunduklarını belirterek, süratle konutlar yapmaya başladıklarını açıkladı.

 

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"Hani bizden öncekilerin böyle dertleri var mıydı? İşte o Düzce depremleri, Kocaeli, o zaman iş başında olanların böyle dertleri var mıydı? Ama biz dertliyiz dertli. Bizim derdimiz var. Biz bu millete aşığız aşık. Şimdi de Çapakçur vadisini ıslah çalışmaları devam ediyor. Yeni viyadüğümüzün altından geçecek vadi mesire alanları, çevre düzenlemeleri ile gerçekten Bingöl'ün güzelliğine güzellik katacak. Bak, Cevdet ona göre takip edeceksin. Bingöl bir şehir meydanına ve Selçuklu mimarisiyle şehrin sembolü olacak yeni bir hükümet konağına da kavuşuyor. Eski hükümet konağımızın altı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde düzenlenecek. Sağlık alanında il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimizi yeniledik. Bingöl merkez devlet hastanemize 200 yataklı bir blok daha ilave ederek, kapasitesini daha da arttırdık. Ayrıca Solhan, Karlıova, Genç ve Kiğı ilçelerimize devlet hastaneleri yaptırdık."

2003 yılındaki depremden sonra Bingöl'ün yeniden inşa edildiğini, son 15 senede 5 bin 544 konut inşa ederek, sahiplerine teslim ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında Bingöl'de sadece 5 kilometre bölünmüş yol olduğunu, AK Partinin 221 kilometre bölünmüş yol yaparak, bunu 226 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Halen Bingöl'de yatırım maliyeti 1,6 milyar lira olan 6 adet yol projesinin devam ettiğini açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ulaşım projelerimiz tamamlandığında Bingöl doğu, batı, kuzey, güney yönünde adeta bir kavşak noktası olacak. Bingöl-Solhan yol ayrımı, Yenibaşak yolu ile Bingöl-Kartal-Sancak yoluna bu yıl başlıyoruz. 2013 yılında bizzat gelerek Bingöllü kardeşlerimi havalimanı ile buluşturduk. Tamam biz yaptık, biz yaparız. Çünkü biz ne dedik. 'Biz ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız.' Bunları bilmeyen gençlere anlatın. Havalimanımızın yolcu trafiği 2013 yılında 29 bin kişiyken 2017'de 166 bine yükseldi. Halep oradaysa, arşın Bingöl'de. İstanbul Anadolu yakasından Bingöl'e karşılıklı uçuşlar inşallah 17 Ocak'ta başlıyor."

25 milyon lira ile kaynak kullanarak bir kayak tesisi inşa ettiklerini, bu tesisi pistleriyle teknik teçhizatları ile 70 yataklı otel binasıyla hizmete sunduklarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesise 2016-2017 sezonunda gelen kişi sayısının 100 bini aştığını dile getirdi.

 


Geri Dön