19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla TÜMEXPO Fuarı açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla TÜMEXPO Fuarı açıldı!

22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen TÜMEXPO ve ALLINTECH Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarları, 23 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmen açıldı.



  DISCOVER EVENTS organizasyonuyla 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de gerçekleşen TÜMEXPO ve ALLINTECH Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarları, 23 Ekim Cuma günü TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmen açıldı. 


Discover Events organizasyonuyla TÜMSİAD tarafından ICC (İstanbul Kongre Merkezi)’de düzenlenen TÜMEXPO 2015/İstanbul-TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, (World Bank Group), İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohammad Ali (IDB), Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Şhahbaz Sharief, çok sayıda devlet adamı, yabancı konuklar, Türk girişimcileri ve sanayicileri ağırlayarak start aldı. 

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan’ın konuşmasıyla birlikte 3. TÜMSİAD Uluslararası Kobi Zirvesi ile resmi açılışı yapılan etkinlikte açıklamalarda bulunan Erdoğan, dev projeleri tek tek hatırlatarak "Amacımız 2023'te Türkiye'yi dünyanın 10 ekonomisi arasına sokmak" dedi. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Expo Uluslararası Fuarı’nın ve 3 yıldır Expo Fuarı ile özdeşleşen Kobi Şurasının bu yıl G20 kapsamına gerçekleştiğini söylerken Şura’nın bu yıl gündemini oluşturan ‘KOBİ’ler için İslami Finans’ oturumunu isabetli bir etkinlik olarak değerlendirdi. 


Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Hazine Müsteşarlığının etkinliğe katkılarını anlatan Erdoğan, Türkiye ekonomisini geldiği noktayı ise genel olarak şöyle değerlendirdi: “Türkiye 2003-2014 yılları arasında yılda ortalama yüzde 5’lik bir büyüme sağladı. Bu büyümenin 2008 yılından itibaren dünyada ciddi bir finans krizi yaşanırken olduğunu size hatırlatmak istiyorum. Gayrisafi yurtiçi hasılamız geçtiğimiz yıl 800 bin Dolar seviyesine yükseldi. Kişi başına milli gelirimizde 3 bin 500 Dolardan 10 bin 500 Dolara yükselerek üç kat artış gösterdi. Aynı dönemde ihracatımız 36 milyar Dolardan 158 milyar Dolara, turizm gelirlerimiz 12,5 milyar Dolardan 34,5 milyar Dolara yükseldi. Merkez Bankası rezervimiz 26 milyar Dolardan 130 milyar Dolara yükseliş gösterdi. Geçmişte uzun yıllar boyunca IMF ile ekonomisini desteklemek zorunda kalan Türkiye vardı. 2013 yılından sonra IMF’ye olan borçlarını sıfırlamış olan bir Türkiye var. Kamu borçlarının, gayrisafi yurtiçi hasılamıza oranı 2002 yılında yüzde 61,5 iken, bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 8,5’a geriledi. Aynı dönemde yüzde 63 düzeyinde olan borçlanma faizi oranlarımız yüzde 7,6’ya kadar inmiştir. Yine enflasyon ve işsizlik rakamlarımız yüzde 30’dan, yüzde 10’a inmiştir. Ülkemizde geçtiğimiz 13 yılda 149 milyar Dolar uluslararası sermaye yatırımı gerçekleşti ve bu yatırım dünyada yüzde 16 oranında azalırken, Türkiye’de yüzde 1 oranında artış gösterdi. 2015 yılının temmuz ayında ülkemizde 3,4 milyar Dolarlık uluslararası yatırım gerçekleşti.”


Genç 20 ve Kadın 20 projeleri ile yakında dünyaya katkıda bulunmayı amaçladıklarını açıklayan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslami Finans anlayışını Türkiye’de daha yaygın hale getireceklerini belirtti.


CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI… BORCU SIFIRLADIK


“Geçmişte uzun yıllar boyunca kredilerle ekonomisini desteklemek zoruna kalan Türkiye 23 buçuk milyar dolar borcu olan Türkiye 2013'ün mayıs ayı itibariyle borçlarını sıfırlamış olan bir Türkiye var. Kamu borçları en büyük ekonomilerde dahi pek çok ülkede sıkıntı kaynağıdır. Türkiye ise bu konuda her geçen yıl daha iyi bir konuma geliyor. 2002 yılında yüzde 61 buçuk iken geçtiğimiz yıl yüzde 8 buçuğa geriledi. Nereden nereye…


ENFLASYON VE İŞSİZLİK YÜZDE 10'UN ALTINA GERİLEDİ

Aynı dönemde yüzde 63 düzeyinde olan borçlanma faizi oranlarımız yüzde 7,6'ya kadar gerilemişti. Yine enflasyon ve işsizlik rakamlarımız yüzde 30'dan yüzde 10'un altında seyrediyor.


13 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER

Geçtiğimiz 13 yıllık dönemde hayata geçirdiğimiz projeler de Türkiye'nin gelişimini göstermektedir. 117 yeni üniversiteyi faaliyete geçirerek ülkemizde üniversitesi olmayan il bırakmadık 377 yeni öğrenci yurdunu hizmete aldık.


HEDEFİMİZ EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLMAK

Bu örnekleri saatlerce sayabilirim. Türkiye pek çok krizle badireyle de karşılaştı. Hedefimizde 2023 hedefi var. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek hedefimiz var. Kasım 2016 tarihinde gerçekleştireceğimiz G20 liderler zirvesi önemli. Gençlerle ilgili ilk defa bu zirvenin önemli adımları olacak. İnanıyorum ki Türkiye dünyaya bu katkısını çok farklı bir şekilde gerçekleştirecektir."


www.discoverevents.com.tr


www.tumexpo.com



Geri Dön