16 / 04 / 2024

Dap Yapı Kartal-Maltepe hattını, Levent-Maslak hattına benzetmeyi hedefliyor!

Dap Yapı Kartal-Maltepe hattını, Levent-Maslak hattına benzetmeyi hedefliyor!

Dap Yapı, geçen hafta satışa sunduğu Dap Tango ile farklı mimari denemelerine devam ederken, Kartal-Maltepe'ye 15 kule kazandırarak Levent-Maslak hattına benzetme hedefine de ilerliyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu yıl 1000 konut ür



GEÇEN hafta 70 milyon liralık yatırımıyla Maltepe’deki yeni projesi Dap Tango’yu satışa sunan Dap Yapı, 1999’dan bu yana gayrimenkul sektöründe farklı mimariye odaklanan projeler üretiyor. Kartal-Maltepe sahilinde inşa ettiği yelken, burgu, dalga şeklindeki kulelere son olarak tango yapan iki kişiden esinlenilerek tasarlanan Dap Tango’yu ekleyen Dap Yapı’nın başında 38 yaşında genç bir iş adamı bulunuyor. 1974 Trabzon doğumlu olan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Karadenizliyim ama sanılanın aksine babadan kalma bir işi devralmadım. Babam taş ocağı işletmeciliği yapıyordu, bu nedenle zaten inşaat sektörünün içindeydim. Dap Yapı adıyla bizzat tarafımca geliştirilen ve 90’lı yıllardan itibaren her biri yapısal ilginçlikleriyle anılan konut projeleri ürettim” diyerek sektöre girişini özetliyor. Bu yıl içerisinde Çağlayan’da ofis ve dükkan şeklinde tasarlanmış diğer projesini satışa sunmaya hazırlanan Dap Yapı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da Fikirtepe ve Kartal-Maltepe bölgeleriyle ilgileniyor.
Anadolu’nun Levent-Maslak’ı
Babasının taş ocağı işletmesinden dolayı inşaat sektörünün içinde olduğunu, 1993’te küçük çaplı inşaat işleri yapmaya başladığını söyleyen Ziya Yılmaz, şunları anlattı: “Denizli’de askerliğimi tamamladıktan sonra 1999’da ilk projem Kağıthane’deki Şelale Evleri’ni yaptım. 1999’daki depremden sonra başladığımız, yaklaşık 580 dairelik büyük bir projeydi. Orayı Cumhuriyet tarihinin en büyük krizinde yaptık. 2000’li yıllarda Şelale konseptini Space, Village, Premium ve Crown ile devam ettirdik. Çekmeköy’de inşa ettiğimiz Centro Futura’nın ardından olgunluk dönemimizin eseri dediğimiz Dragos Royal Towers sektörün
en prestijli projeleri arasında yerini aldı. Proje sadece Dragos’la anılmakla kalmadı, şehrin siluetini değiştiren eserlerden biri kabul edilerek Dap Yapı’nın ününü yurt dışına taşıdı. Dap Royal Center, Dap Burgu, Dap Dalga, Dap Tango ile yelken, burgu, dalga şeklindeki kuleler inşa ederek, Kartal-Maltepe sahilini Anadolu yakasının Maslak’ı haline getirdik. İnşaat sektörünün Avrupa yakasında Levent-Maslak hattında yoğunlaşıp, ard arda yükselen binalar üretmesi bir başlangıç süreciydi. Bugün Anadolu yakasında da benzer bir gelişim izleniyor. Bölgede yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bölgeye toplam 15 kule kazandırmış olacağız.”
Bu yıl 1000 konut üretecek
Dap Yapı’nın Türkiye’de denenmemiş, orijinal mimari tasarımları olan projeler üretmeye devam edeceğini vurgulayan Ziya Yılmaz, şöyle konuştu: “2012’de iki yeni projeyi hayata geçireceğiz. Toplamda 1000 ünite civarında konut ve iş yeri inşa etmeyi planlıyoruz. Bu yılın ilk projesi geçen hafta lansmanını yaptığımız Tango Kule’ydi. Kısa bir süre içinde Çağlayan’da ofis ve dükkan şeklinde tasarlanmış diğer projemizi de başlatacağız” dedi. İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye’yi yeniden inşa etmenin önemine de dikkati çeken Yılmaz, “Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik ve Avcılar’dan başlayacak olan kentsel dönüşüm hareketi inşaat sektörünü doğal olarak çok yakından ilgilendiriyor. Bu ilçelere komşu bölgelerde Kartal’da ve Maltepe’de bizim de projelerimiz var. Fikirtepe’yle de ilgileniyoruz. Yatırım olarak ise E-5’in altından Beykoz’a, oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane’ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor ve merkezi konumlarda arazi geliştiriyoruz.”
İran’dan teklif aldı
Projelerinin başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde olduğunu da vurgulayan Ziya Yılmaz, “İran’dan teklifler aldık. Bazıları ortak proje geliştirmek yönündeydi. Şartlar oluşursa bu türden bir işbirliğine sıcak bakabiliriz” diye konuştu.

Dap Tango’da oturmadığın dönemde kirala modeli

DAP Yapı’nın Maltepe’deki yeni projesi Dap Tango’da 129 adet stüdyo/single ve 63 adet suit olmak üzere toplam 192 adet rezidans dairenin yer alıyor. 21 katlı projede daire fiyatları ise 179 bin liradan başlayıp 399 bin liraya çıkıyor. Yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi veya yüzde 30 peşinle 36 aya kadar vadelendirilen ödeme koşulları bulunuyor. Dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkılarak tasarlanan projede iç içe geçerek kenetlenen bina tasarımı, dış cephede camların renk oyunuyla beslenerek smokin giymiş bir erkek ve dore elbiseli kadın figürüne dönüşüyor. Otel konseptinde tasarlanan proje, kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek ve “oturmadığın dönemde kirala” modeli uygulanacak. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen dairelerin sahipleri ekstra gelir elde edebiliyorlar. Tango Kule, Burgu Kule ile birlikte 10 bin metrekare arazi üzerinde konumlanıyor.

Projeleri kendi şekillendiriyor

Ortaokul-lise yıllarından itibaren inşaat sektöründe yer alan Ziya Yılmaz, aldığı halkla ilişkiler eğitiminin ardından Dap Yapı markasıyla konut üretmeye başlıyor.
Yaklaşık 17 yıllık bir geçmişe sahip olan şirket, Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen farklı mimari tasarımlarıyla tanınıyor.
İNDER ve KONUTDER’in kurucu yönetici-lerinden olan Ziya Yılmaz, aynı zamanda Trabzonlu İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi.
Evli ve 3 çocuk babası olan Yılmaz, bir müteahhitin Ar-Ge, üretim, pazarlama ve satış sonrası müşteri mutluluğu gibi her aşamayı bilmek durumunda olduğunu vurguluyor.
Sorumluluk duygusunun her yanınını sardığını ifade eden Yılmaz, “Şantiyedeki işçiniz 30’ncu katta iken rahat bir uyku çekemezsiniz, mutlaka orada olmak istersiniz” diyor.
Orijinal tasarımları olan, gelecek nesillere kalacak ve değerini uzun yıllar boyunca koruyacak binalar inşa etmek istediğini anlatan Yılmaz, ürettikleri projelerin önce kendi zihninde şekillendiğini, sonra da işinin ehli mimarlar tarafından çizilerek hayata geçirildiğini anlatıyor.

Yabancıya 10 bin konut satılır

ZİYA Yılmaz, Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerin merakla beklediği mütekabiliyet yasasının yeniden düzenlenmesinin ekonomiye büyük kazanç getireceğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Mütekabiliyetin kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasının hareketleneceğini tahmin ediyorum. Mütekabiliyet engeline takılan Azeriler, Kazaklar, Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları, İstanbul’un merkezi lokasyonlarında deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor. Yasanın yürürlüğe girmesi, mevcut projelerimizdeki konut satışlarımıza önemli katkı sağlayacak. Satışlarda yüzde 10-15 arasında artış yaşanacağını öngörüyoruz. Yarısı İstanbul’da olmak üzere yabancıya 10 bin civarında konut satılabilir. Türkiye orta vadede yabancıya konut satışından 10-20 milyar dolar para kazanır. Yasanın çıkmasıyle projelerimizi yurtdışında pazarlamak için hazırlıklarımızı hayata geçireceğiz.”
Hürriyet


Geri Dön