25 / 04 / 2024

Dar gelirliye düşük taksitli konut müjdesi!

Dar gelirliye düşük taksitli konut müjdesi!

Dar gelirli vatandaşı sevindirecek açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Bulut "Ciddi sayıda konut uygulamaları gerçekleştireceğiz. Taksitleri düşük olacak" dedi...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dar ve orta gelirli vatandaşlara, şehit aileleri, dul ve yetimlere hitap eden konutlar için ön ödemeli ve konut sertifikasına dayanan yeni bir süreç yürüteceklerini söylemesi üzerine konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bulut, Önümüzdeki süreçte dar gelirli vatandaşlarımızın rahat satın almasını sağlayacak koşullarda Türkiye genelinde önemli sayıda konut uygulamasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

837 BİN KONUT ÜRETİLECEK

Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre; Ömer Bulut vatandaşların düşük taksitlerle ödeme yapacaklarını söyledi. Türkiye genelinde toplam 837 bin konut ürettiklerini ifade eden Bulut, "Bunun yüzde 85’i sosyal konut niteliğinde. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun yeterli olmadığını söylüyor, ‘TOKİ bu oranı yüzde 100’e çıkarmadan bu oranlara bakmayacağım’ diyor. Hedefimiz yüzde 100 sosyal konut üretecek duruma gelmek" şeklinde konuştu. 

150 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Bulut, geçen yıl yaklaşık 21 bin konutun ihalesi yapıldığını hatırlatarak, "2018 yılında toplam 53 bin konutun satışını gerçekleştirdik. 43 bin konutun da vatandaşlarımıza teslimini sağladık. Son 15 yıl içerisinde TOKİ'nin toplam yapmış olduğu yatırım 150 milyar TL civarında" dedi.

Cebi rahatlatacak ödeme yöntemleri 

Başkan Bulut, projelere ilişkin şunları söyledi; "Ödevimizi çalışıyoruz. Bunu üretmek kolay ama vatandaşımız buna nasıl rahat ulaşabilir diye bunun yöntemleri üzerinde çalışıyoruz. Taksitlerin teslime kadar belli bir kısmının ödemeleri yapılacak. Belli bir birikim yapılınca vatandaşın da peşinattan sonra kalan taksitleri azalmış olacak. Bu taksitleri de en aza indirgeyecek şekilde TOKİ’nin yetkileri çerçevesinde maliyetleri düşürebilecek tüm unsurları bu projelere dahil etmek istiyoruz"

 

TOKİ'den İstanbul'a 531 ucuz konut!

TOKİ'den 1.174 ucuz konut geliyor!

TOKİ 5 bin 243 dar gelirliyi ev sahibi yapacak!


Geri Dön