25 / 04 / 2024

Darbe Kocaeli'de yatırımları etkilemedi!

Darbe Kocaeli'de yatırımları etkilemedi!

Kocaeli'nde çalışması devam eden yeni devlet hastanesi binası projesi ve tramvay projesi olmak üzere tüm yatırımlar kaldığı yerden devam ediyor. Kentte 15 Temmuz’da yaşanan darbenin hiçbir yatırımı etkilemediği belirtildi.



15 Temmuz Cuma gecesi TSK içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup subayın kalkıştığı darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Yaşanan gelişmelerin ardından MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısından ülke genelinde 3 ay süreli OHAL ilan edilmesine karar verildi. Fakat tüm bu yaşananlar kentimizde devam eden yatırımların durmasına sebep olmadı. Başta kent merkezinden çalışmaları sürdürülen yeni devlet hastanesi binası ve tramvay projesi gibi büyük çaplı projelerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR


Yeni devlet hastanesi binasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz yıl şantiye alanında yaptığı ziyarette hastane binasının 29 Ekim 2016 tarihinde binanın tamamlanması için söz almıştı. Yüklenici firma da bu sözünü yerine getirebilmek için darbe dinlemeden gece gündüz çalışıyor. Son olarak yapılan çalışmalarla hastane binasının çevresin camekanlarla kaplanıyor.


TRAMVAY DA DEVAM


Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan tramvay projesi de darbe engeline takılmadı. Ülkede yaşananlara rağmen projede işler tüm hızıyla yürüyor. Bugün itibarı ile tramvay projesinin tamamlanmasına tam 195 gün kaldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Yahyakaptan’dan gelen tramvay yolu ile kent merkezinde bulunan Şahabettin Bilgisu Caddesi’nden geçen güzergahın birleştirilmesine çok az bir süre kaldı. Tramvay projesinde de darbe dinlemeyerek çalışmalar oldukça hızlı bir şekilde sürdürülüyor.





Manşet Kocaeli


Geri Dön