26 / 04 / 2024

DASK İzmir depreminde 170 milyon TL hasar ödemesi yaptı!

DASK İzmir depreminde 170 milyon TL hasar ödemesi yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, DASK'ın İzmir depreminin ardından Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerine 170 milyon TL, Zorunlu Deprem Sigortası sahibi olmayanlara ise 15 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiğini belirtti.



Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sabah gazetesinin "Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları" etkinliğine video konferans yöntemiyle katılarak "Sigorta Paneli"nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sigortacılık ve emeklilik sektöründe kendine has dinamiklerinin etkin şekilde çalışabilmesi için farklı yapılar oluşturduklarına dikkat çeken Elvan, bunlar arasında belki de en çok bilineninin afet hasarlarının sigortayla finansmanı noktasında hayata geçirilen ve diğer ülkelere de örnek teşkil eden Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) olduğuna vurgu yaptı. 

DASK'ın kurulduğu günden itibaren üzerine düşen yükümlülükleri en iyi şekilde yerine getirmek üzere çalıştığını vurgulayan Elvan, "Çok güncel bir örnek vereyim. 30 Ekim'de meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan  İzmir  depremi sonrasında başta DASK olmak üzere sigortacılık sektörümüz seferber oldu. Hasar tespit çalışmaları hızla sonuçlandırılıp, tazminat ödemelerine başlandı. Zorunlu deprem sigortası sahiplerine 170 milyon lira hasar ödemesi yapıldı. Zorunlu deprem sigortası dışındaki alanlardaysa, sigorta şirketlerimiz 15 milyon lira hasar ödemesi gerçekleştirdi. İncelemesi henüz sonuçlanmamış hasarlar içinse, 137 milyon lira karşılık ayrıldı" açıklamasında bulundu.


Geri Dön