26 / 04 / 2024

DASK, zorunlu deprem sigortası için akademisyenlerle buluştu

DASK, zorunlu deprem sigortası için akademisyenlerle buluştu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem ve ilgili alanlarda çalışma yürüten akademisyenlerle buluştu



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırma ve sigortayı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında deprem ve ilgili alanlarda çalışma yürüten akademisyenlerle buluştu.

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, Zorunlu Deprem Sigortası hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı toplantıda DASK ve öğretim üyelerinin nasıl işbirliği yapabileceği tartışıldı.

Toplantıya Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Selamet Yazıcı, DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar ile Yönetim Kurulu üyelerinden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Erdik ve Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri evsahipliği yaptı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem ve ilgili alanlarda çalışma yürüten öğretim üyeleriyle Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Selamet Yazıcı, DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar ile Yönetim Kurulu üyelerinden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Erdik ve Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri evsahipliğindeki toplantıda buluştu.

DASK'ın Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırma ve sigortayı yaygınlaştırma amacıyla düzenlediği toplantıda akademisyenlere kurum ve sigorta hakkında detaylı bilgi verildi. Öğretim üyelerinin sorularının da yanıtlandığı toplantıda akademisyenlerden kamuoyuna yönelik açıklamalarında Zorunlu Deprem Sigortası'na değinmeleri ve vatandaşları sigortaya teşvik etmeleri istendi.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar, açıklamada şunları kaydetti:

"Zorunlu deprem sigortası sistemini yürütmekle sorumlu kurumumuz, depremle ilgili bilinçlendirme çalışmalarını da misyonunun bir parçası olarak görüyor. Ancak deprem bilincinin gelişmesi için önümüzde kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Bu toplantıyı organize ederek faaliyetlerimizi ve sonuçlarını, deprem konusunda değerli çalışmalar yapan akademisyenlerimizle paylaşmak, onların görüş ve önerilerini almak istedik. Hepsi kendi alanında birer referans olan değerli öğretim üyelerimizin Zorunlu Deprem Sigortasının öneminin anlatılması konusunda ellerinden gelen katkıyı sunacaklarına inanıyoruz."

Toplantıya Boğaziçi Üniversitesi'nden Deprem Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, Prof. Dr. Atilla Ansal, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Zekai Celep, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Faruk Karadoğan, Prof. Dr. Derin Ural, Prof. Dr. Zeki Hasgür, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Genel Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisliği Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kutay Özaydın katıldı.

-DASK-
Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi.

Zorunlu Deprem Sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında Zorunlu Deprem Sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kar amacı gütmüyor.

Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 29 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri Zorunlu Deprem Sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor.
AA


Geri Dön