19 / 04 / 2024

Datça Kurubük Koyu ihalesi 26 Ocak'ta!

Datça Kurubük Koyu ihalesi 26 Ocak'ta!

Muğla Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Kurubük Koyu ihaleye çıkıyor.  Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan koyun ihaleye çıkacak olması çevrecilerin tepkisine sebep oldu. 



Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre MUÇEV tarafından kiralanacak Kurubük Koyu Muğla Datça Mesudiye Mahallesi’nde yer alıyor. 1700 metrekarelik doğa harikası koy için kiralama şartnamesi hazırlandı. 


26 Ocak’ta yapılacak ihalenin şartnamesinde, 1 adet 6 metrekare büfe, 2 adet 16 metrekare pergola grubu, 4 adet kadın ve erkek her biri 7 metrekare genişliğinde duş ve soyunma kabinleri yapılması yer alıyor. 

İhaleyi alan firma koyu 2 yıllığına işletecek ve kira bedeli yıllık 40 bin TL’den başlayacak. Firma işleteceği bölgede duş, tuvalet ve kabinleri yapacak. 


"KOYUMUZU KİRALATMAYIZ"


Koy üzerine tuvalet, duş kabini gibi yerler yapılacağını duyan Datçalılar, sosyal medya üzerinden “Koyumuzu kiralatmayız” diyerek paylaşımlarda bulundu. İlçe sakinleri, ihalenin durdurulmasını istedi. Muğla Çevre Platformu da koyun 1. derece sit alanı olduğunu ve kiralanmasının mümkün olmadığını belirterek Muğla Valiliği’ne ihalenin iptali için dilekçe verdi.
 

"İPTAL EDİLMEZSE EYLEM YAPACAĞIZ"

Kurubük Koyu’nun kiralanmaması için hukuki yola başvuracaklarını söyleyen Muğla Çevre Platformu üyesi Faruk Şahin, “Kiralanmak istenen koy, 1. derece sit alanı olduğu gibi, 2014 Çevre Düzeni Planı’nda günübirlik yer olarak görünmüyor. Halk tarafından ücretsiz kullanılan ve şu anda hiçbir yapının bulunmadığı bu koyun kiralanmasına karşıyız. Bu masum bir hizmet ihalesi değildir. Daha önce örneklerini gördüğümüz parça parça işgalin başlangıç adımıdır. İhale iptal edilmezse, çevreciler olarak eylem gerçekleştireceğiz” dedi. 


Geri Dön