25 / 04 / 2024

Dati Yatırım'ın ParkMarine projesi 15 Eylül'de açılacak

Dati Yatırım'ın ParkMarine projesi 15 Eylül'de açılacak

Dati Yatırım Holding tarafından Ataköy Marina'da yapılacak ParkMarine projesinin 15 Eylül'de açılması planlanıyor



Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, ParkMarine'in tanıtım toplantısında, Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara devraldıkları Ataköy'deki komplekse yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar, Galeria'nın 1 Ekim 2010'da açmayı planladıkları birinci etabına 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

Kıran, soruları yanıtlarken bölgeyle ilgili olarak genel bir masterplanları bulunduğuna değinerek, Galeria'nın kapasite artırımıyla ilgili çalışma yapıldığını, daha fazla kiralanabilir alan yaratacaklarını ve ikinci etaba 20 milyon dolar üzerinde yatırım yapılabileceğini kaydederek, mülkü Dati'ye ait 10 dönümlük arazi üzerine otel planladıklarını ve bunun bir kısmının rezidans da olabileceğini söyledi.

Alanı "en problemli" alanları olarak tanımlayan Kıran, çeşitli hukuki mücadeleler verdiklerini ifade ederek, "Alt maliyet, buraya planladığımız yatırım bütçesinin çok üzerinde" dedi.

Kıran, mega yat limanı yatırımını 2011 sonuna doğru başlatmayı planladıklarını belirterek, yabancı cruise firmalarından bölgede cruise limanı yapılması talepleri aldıklarını dile getirdi.

-3,5 YIL İÇİNDE KENDİNİ AMORTİ EDECEK-
Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu, 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık olmak üzere toplam 15 bin metrekare alanda hayata geçecek ParkMarine projesinin 16 milyon dolara mal olacağını, A ve A sınıfa hitap edeceğini ve ParkMarine'i 15 Eylül'de açmayı planladıklarını anlattı.

Tamamlandığında ParkMarine'in, marina ile bütünleşeceğini kaydeden Süvarioğlu, cafe, restoran, kültür-sanat alanlarıyla birlikte projenin içinde 20 daireli butik rezidans yer alacağını bildirdi.

Süvarioğlu, soruları yanıtlarken, binaya ana yapısı ve temeli ayakta kalacak esaslı tadilat yapılacağını belirterek, residance ile amaçlarının burada bir mahalle yaratmak olduğunu dile getirdi.

Rezidansların kiraya verileceğini ancak kira konusunda fiyat tespiti yapmadıklarını ifade eden Süvarioğlu, ParkMarine içinde 24 kiralanabilir dükkan bulunurken, büyüklüklerine göre bu sayının oynayabileceğine işaret etti.

Süvarioğlu, yıllık getirisin asgari 3 milyon dolar, maksimum 5 milyon dolar olarak hesaplanan ParkMarine'in kendisini 3,5 yıl içinde amorti edecek şekilde planlandığını söyledi.

-PARKMARİNE-
Tabanlıoğlu Mimarlık'ın geliştirdiği, Derya İnşaat'ın hayata geçirdiği ParkMarine'de yer alacak residanslar 1 1'den 3 1'e değişen, 70-300 metrekare büyüklüğünde olacak. ParkMarine'in tekne sahibi olanların yanı sıra tüm bölge halkının ve İstanbullular'ın faydalanacağı alan haline getirmek hedefleniyor.
AA

--

Dati Yatırım Holding, Ataköy'deki Yatırımlarına Son Hızla Devam Ediyor

Dati Yatırım Holding iştirakleri Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ve Galleria Alışveriş Merkezi'ne yaptığı yatırımlarına Ataköy Marina'daki ParkMarine projesi ile devam ediyor. Ataköy'de farklı ve benzersiz bir yaşam alanı yaratan "ParkMarine" projesi 15 Eylül'de hayata geçiyor.

Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran "Kriz dönemi bitti, artık demir alma zamanı. Özelleştirme İdaresi'nden 2004 yılında 200 milyon dolara devraldığımız Ataköy'deki komplekse söz verdiğimiz gibi yatırım yapmaya devam ediyoruz. İştiraklerimiz Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar, Galleria'ya da 20 milyon dolar yatırım yapmıştık. Şimdi ise Ataköy Marina'daki ParkMarine projesine 16 milyon dolarlık yatırımla yapıyoruz. Hedefimiz ParkMarine'i sadece tekne sahibi olanların değil aynı zamanda tüm bölge halkının ve İstanbullular'ın da faydalanabileceği, nezih bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı haline getirmek" dedi.

Türkiye'nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina'da, 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık olmak üzere toplam 15 bin  metrekare alanda hayata geçecek olan ParkMarine projesi, yiyecek- içecek, eğlence ve residence alanlarından oluşuyor. 

ParkMarine Ataköy'ün yeni çekim merkezi olacak

Özellikle Bakırköy ve Ataköy bölgesine değer katmak amacıyla geliştirilen proje ile ilgili olarak Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Ulvi Süvarioğlu ise "Yaklaşık beş ay sürecek olan projede amacımız sadece bir kompleks kurmaktan çok bir yaşam alanı oluşturmak. Ataköy Marina'yı bir çekim merkezi haline getirmek en büyük hedeflerimizden biri. Doksanlı yılların son yarısında İstanbul'un en popüler mekanları arasında bulunan bu alanı "ParkMarine" projesi ile yeniden canlandırmak istiyoruz. Bir çok işletmeyi aynı çatı altında buluşturacağız. Residence alanının da bulunduğu projede, dünyaca ünlü markaları içeren alışveriş merkezi, cafe ve restaurantlar yer alacak" dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın geliştirdiği proje, Derya İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İlk kez denizcilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek mağazaların da yer aldığı projede bir çok ünlü isim ve marka da yer alıyor.

Dünyaca ünlü  işletmelerin yer alacağı Park Marine'i ziyaret eden aileler keyifli ve eğlenceli zaman geçirebilecekleri bir mekana kavuşmuş olacak. Modern mimarisi ile Ataköy'e yepyeni bir soluk getirecek olan ParkMarine'de orta vadeli kiralama 5 yıl ve üzeri olarak plânlanıyor. Mağazaların metre kare fiyatları ise 50 ile 100 dolar arasında değişiyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dati Ataköy'de problemli alana eğlenceyi ekleyecek

DATİ, Ataköy Marina projesinin içinde eskiden Regata olarak faaliyet gösteren ve projenin en problemli olan alanına 16 milyon dolarlık yatırımla Park Marine'i ekleyecek

2005 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolar bedelle Ataköy Yatırım Kompleksi'nin 33 yıllık üst işletme hakkını satın alan DATİ Yatırım Holding, Ataköy Marina içinde eskiden Regata olarak faaliyet gösteren tesisi Park- Marine'e çeviriyor. Marina içindeki restoran, kafe, rezidans ve eğlence alanlarından oluşacak Park Marine, 16 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek. Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Ataköy'deki komplekse yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, Park Marine'in yer alacağı Regata'nın projenin en problemli alanlarından birini oluşturduğunu söyledi. Yatırımı 15 Eylül'de yatırımı tamamlayacaklarını kaydeden Kıran, "Çeşitli hukuki mücadeleler verdik. Alt maliyet, buraya planladığımız yatırım bütçesinin çok üzerinde'' diye konuştu.Kıran proje içinde yer alan Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar, Galeria'nın 1 Ekim 2010'da açmayı planladıkları birinci etabına 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını hatırlattı. Kıran arazide planladıkları diğer yatırımlardan olan mega yat limanı yatırımını 2011 sonuna doğru başlatmayı planladıklarını belirterek, yabancı cruise firmalarından bölgede cruise limanı yapılması talepleri aldıklarını dile getirdi.

20 LÜKS REZİDANS
Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu ise projenin 24 adet kiralanabilir alan ile 70 ile 300 metrekare arasında değişen 20 adet rezidanstan oluşacağını söyledi. Süvarioğlu, 10 dönüm arazi üzerinde planladıkları projenin üst gelir grubuna hitap edeceğini vurguladı.

HEDEF TEKNE SAHİPLERİ DEĞİL
Park tamamlandığında ParkMarine'in, marina ile bütünleşeceğini kaydeden Süvarioğlu, projeyi Tabanlıoğlu Mimarlık'ın geliştirdiği, Derya İnşaat'ın hayata geçirdiğini söyledi. Süvarioğlu, marinaların 'sadece tekne sahiplerine açık' algısını bu yatırımla yıkacaklarını söyledi. Projenin mimarlarından Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ise proje içinde bulunan rezidanslar ile amaçlarının burada bir mahalle yaratmak olduğunu dile getirdi.

YATIRIM KENDİNİ 3,5 YILDA AMORTİ EDECEK
Süvarioğlu, toplam 15 bin metrekare alanda hayata geçecek ParkMarine projesinin yıllık getirisin asgari 3 milyon dolar, maksimum 5 milyon dolar olarak hesaplanan ParkMarine'in kendisini 3,5 yıl içinde amorti edecek şekilde planlandığını söyledi.
Sabah

Ataköy'ün ParkMarine'i 15 Eylül'e demir attı

Dati Yatırım Holding tarafından Ataköy Marina'da yapılacak ParkMarine projesinin açılış tarihi 15 Eylül olarak belirlendi. Ataköy Marina ile bütünleştirilerek şekilde tasarlanan projede, denizcilerin ve tekne sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek ünlü markalar yer alacak. Cafe, restoran, kültür-sanat alanlarının yanı sıra 20 daireli bir butik rezidansın da yer alacağı projeyle Ataköy'de bir yaşam alanı, hatta yeni bir mahalle yaratmayı hedefleyen proje, 16 milyon dolarlık yatırım portresine sahip. 10 bin metrekaresi kapalı, 5 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 15 bin metrekare alanda hayata geçirilecek proje, Dati Yatırım Holding'in Ataköy üzerine kurulu stratejisinin önemli parçalarından biri.

Galeria'nın açılışı 1 Ekim
 Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, ParkMarine'in tanıtım toplantısında, Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara devraldıkları Ataköy'deki komplekse yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar, Galeria'nın 1 Ekim 2010'da açmayı planladıkları birinci etabına 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

Mega yat limanı yatırımını 2011 sonuna doğru başlatmayı planladıklarını belirten Kıran, yabancı firmalardan cruise limanı yapmaları yönünde talep aldıklarını da dile getirdi.

Bölgeyle ilgili genel bir master planlarının olduğuna dikkat çeken Kıran, Galeria'da daha fazla kiralanabilir alan yaratacaklarını belirterek, ikinci etaba 20 milyon dolar üzerinde yatırım yapılabileceğini kaydetti. Mülkü Dati'ye ait 10 dönümlük arazi üzerine otel ve rezidans planladıklarını açıklayan Kıran,"En problemli alanlardan biri. Çeşitli hukuki mücadeleler verdik. Alt maliyet, buraya planladığımız yatırım bütçesinin çok üzerinde" diye konuştu.

 PARKMARİNE'DE NELER OLACAK?
ParkMarine'in proje çizimleri Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılıyor. 16 milyon dolara toplam 15 bin metrekarede hayata geçirilecek projede büyüklükleri 70 ile 300 metrekare arasında değişen 20 dairelik bir rezidans ve 24 dükkan yer alacak. Bunun dışında cafe, restoran ve kültür - sanat alanları da bulunacak.

DATİ, ATAKÖY'DE NE YAPIYOR, GELECEKTE NE YAPACAK?
-  Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara aldığı komplekse yatırım yapıyor.
-  Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e yaptığı yatırım 60 milyon dolar oldu.
-  Galeria'nın birinci etabına 10 milyon dolar yatırım yaptı. İkinci etaba 20 milyon doların üzerinde yatırım planlıyor.
-  Kendisine ait 10 dönümlük arazide içinde rezidans bloğunun da yer alacağı bir otel düşünüyor.
Tebernüş Kireçci

Ataköy Regatta 16 milyon dolara ParkMarine'e dönüşecek

Ataköy sahilinde yer alan Regatta 16 milyon dolarlık yatırımla ParkMarine oluyor. 15 bin metrekare alanda faaliyet gösterecek olan ParkMarine'de 24 mağaza ve üç kat üzerinde faaliyet gösteren 20 rezidans yer alacak. Mağazaların metrekare kirası 50 dolarla 100 dolar arasında değişecek

İçerisinde otel, marina ve Galleria Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu Ataköy Turizm Kompleksi'ni Özelleştirme İdaresi'nden 2004 yılında 200 milyon dolara alan Dati Yatırım Holding, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Daha önce 60 milyon dolarlık yatırım yaparak Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'i faaliyete geçiren, Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria'nın birinci etabına 10 milyon dolar harcayan Dati Yatırım Holding, şimdi de meşhur Regatta'yı 16 milyon dolarlık yatırımla ParkMarine dönüştürüyor. Ataköy Marina'da 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alana sahip olmak üzere toplam 15 bin metrekare alanda faaliyete geçecek olan ParkMarine, yiyecek-içecek, eğlence ve rezidans alanlarından oluşacak.

Yatırıma devam
Ekim ayında faaliyete geçecek olan ParkMarine'nin içinde 24 mağaza ve 20 rezidansın bulunacağını söyleyen Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, "Kriz bitti artık demir alma zamanı. Yatırımlara devam edeceğiz. ParkMarine projesiyle hedefimiz sadece tekne sahibi olanların değil, aynı zamanda tüm bölge halkının ve İstanbullular'ın da faydalanabileceği nezih bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı oluşturmak" dedi.

2005-2010 yılları arasında Regatta'nın bulunduğu yerin hukuki sorunlarıyla uğraştıklarını ifade eden Kıran, "Tüm sorunları çözdük, burası artık Bakırköy'ün kanayan yarası olmaktan çıkacak. Utanılacak bir yer değil, yaşam alanı haline gelecek" diye konuştu.  Tabanlıoğlu Mimarlık'ın geliştiridği ParkMarine projesini Derya İnşaat hayata geçiriyor. Projede denizcilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak mağazaların bulunduğunu ifade eden Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Ulvi Süvarioğlu ise "ParkMarine'de bulunan 24 mağazanın büyüklüğü 15 ile 850 metrekare arasında değişecek. Mağazaların metrekaresini 50-100 dolar arasında kiraya vereceğiz. 20 rezidansın da tamamı kiralanacak ama onların fiyatı henüz belirlenmedi. Fakat biz hem mağazalardan hem de rezidanstan yılda toplam 3-5 milyon dolarlık gelir bekliyoruz. Proje kendini 3.5 yılda amorti eder" açıklamasında bulundu.

Rezidanslar hakkında bilgi veren Dr. Ulvi Süvarioğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Kompleksin denize en yaklaştığı noktada set üstü kotundan başlayarak üç katta yer alan rezidanslar 1+1'den 3+1'e değişen 70 ila 300 metrekare büyüklüğünde olacak. Teras ve balkonlarıyla İstanbul'un en canlı noktalarından biriyle direkt bağlantısı olan bu konutlar yelken direkleri arasında Marmara Denizi'nin maviliklerine açık bir güverte görüntüsünde bulunacak."

`Kriz bitti, demir alma zamanı'
"Kriz bitti artık demir alma zamanı" diyen Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, önümüzdeki dönemde yeni bir otel yatırımı daha planladıklarını belirtti. Kıran şunları söyledi: "Holding olarak yine 20 milyon dolardan daha fazla yatırım yaparak Galleria'nın kapasitesini artırmayı planlıyoruz. Bir diğer hedefimizse 2011 yılı sonunda özellikle cruise gemileri için mega yat limanı inşaatına başlamak. Bu yönde denizcilerden talep alıyoruz."
Radikal


Geri Dön