28 / 03 / 2024

David Chipperfield kimdir?

David Chipperfield kimdir?

İngiliz Mimar David Chipperfield kimdir? David Chipperfield, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İngiliz Mimar David Chipperfield, Türkiye'ye ne zaman geldi? İşte Mimar David Chipperfield..



David Chipperfield kimdir?

David Chipperfield, 1953 Londra doğumlu. İngiliz mimar David Chipperfield'ın kariyeri onlarca yıl öncesine dayanıyor ve mimar, tasarımcı ve eğitimci gibi birçok unvana da sahip. 


Londra'da Kingston School of Art ve Architectural Association'da eğitim gören Chipperfield kendi ofisini açmadan önce Norman Foster, Richard Rogers ve Douglas Stephen gibi isimlerle çalıştı. 1993'te Andrea Palladio, 1999'da Heinrich Tessenow Gold Medal, 2007'de RIBA Stirling ve 2013'te Praemium Imperiale ödüllerini kazandı. 


Mimarın kariyerinde öne çıkan önemli bir nokta ise 2012 yılında Venedik Mimarlık Bienali'deki küratörlüğü. Common Ground temasıyla ile açılan Bienal, ortak alanlara ve güncel mimarlığın kamusallığına yaptığı vurgu ile dikkat çekmişti. David Chipperfield daha çok müze mimarlığı ve müze restorasyonu konularında minimalist yaklaşımı ile tanınıyor. 


En bilinen müze projeleri ise Fransa Reims'de Musée des Beaux-arts ve 2011 yılında Mies van der Rohe Ödülü'nü kazanan Almanya Berlin'deki Neues Museum Restorasyon projesi. Mimar aynı zamana yaptığı mobilya ve endüstriyel tasarımları ile de farklı bir takipçi kitlesine sahip. 


David Chipperfield Architects'in Londra, Berlin, Milan ve Şangay'da ofisleri bulunuyor.


İngiliz mimar David Chipperfield Kalebodur'a konuk oldu!




Geri Dön