25 / 04 / 2024

Davutoğlu: Bursa'ya 1852 konut daha inşa edeceğiz

Davutoğlu: Bursa'ya 1852 konut daha inşa edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında bin 355 yataklı şehir hastanesinin bulunduğu 13 sağlık tesisi yapılacağını, spor ve adalet sarayının yanında 1852 konut daha inşa edeceklerini söyledi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa'daki Göktere Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, kentteki yatırım planlarından söz etti. 


Aralarında bin 355 yataklı şehir hastanesinin bulunduğu 13 sağlık tesisi ile 11 atık su arıtma tesisinin yapılacağını açıklayan Davutoğlu, spor ve adalet sarayının yanında bin 852 konut daha inşa edecekleri bilgisini paylaştı.


Başbakan Davutoğlu, çeşitli yatırımların tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, 6 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.


İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun yapıldığına değinen Davutoğlu, proje tamamlandığında İstanbul-Bursa arasının 2 buçuk saatten bir saate düşeceğini belirtti. 


Şu anda 40 kilometre şehir içi metro hattını, hızlı tren hattına bağlayacaklarını, Bursa-Bilecik hızlı tren projesinde ise hem yük hem de yolcu taşınacağı bilgisini paylaşan Başbakan Davutoğlu, otomotiv test merkezini Yenişehir'de kuracaklarını, 1 milyar lirayı aşan yatırımın dünyanın en modern test merkezi olacağını ifade etti.  


AA




Geri Dön