25 / 04 / 2024

DEDAŞ yatırımlara hız verecek!

DEDAŞ yatırımlara hız verecek!

2013 yılında bölge genelinde 93 milyon lira yatırım yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), yıl sonuna kadar yatırım miktarını 230 milyon liraya yükseltmeyi hedefliyor.



2013 yılında bölge genelinde 93 milyon lira yatırım yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), bu yılın sonuna kadar gerçekleşmiş yatırım miktarını 230 milyon liraya yükseltmeyi hedefliyor.


Şanlıurfa'da düzenlenen ve iki gün süren "Strateji ve Değerlendirme" toplantısında bir araya gelen DEDAŞ yöneticileri, bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritasını belirledi. 


DEDAŞ'tan toplantıda alınan kararlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, DEDAŞ, sosyal projelere ağırlık verirken, yatırımlarını sürdürecek.


DEDAŞ ile ilgili oluşturulmak istenen olumsuz algının aksine daha uzun yıllar bölgede kalma kararlılığının öne çıktığı toplantıda, kaçak elektrik kullanımı tartışıldı.


Toplantıda, elektrik parasını ödeyemeyecek durumda olan yoksul yöre halkına destek olunabilmesi için hayata geçirilebilecek sosyal projelerin tüm detayları ile incelenmesi konusu da yer aldı.


DEDAŞ'ın yarattığı istihdam imkanı ile bölgedeki işsizlik sorununun giderilmesine önemli bir katkı sunduğuna dikkat çekilen toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim çalışmalarının aralıksız biçimde sürdürmesi yönünde de karar alındı.


- Sosyal Projelere ağırlık verilecek


Özelleşme sonrası Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ yönetimi, sayıları 1.5 milyona ulaşan müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak için kaçak elektrik ile mücadelede bulunacak.


Oluşturduğu istihdam ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki işsizliğe ciddi katkı sağlayan DEDAŞ, özelleşme sonrasında müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerjiyi verebilmek için yatırımlarını sürdürüyor. 


Bölgede yaz aylarında tarımsal sulamada, kış aylarında ise ısınmada yaygın olan kaçak kullanım ile mücadele sırasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen DEDAŞ, yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.


Öte yandan DEDAŞ, 2015 yılı sonuna kadar 630 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor.


AA




Geri Dön