20 / 04 / 2024

Dedeman Antalya'da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor!

Dedeman Antalya'da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor!

Antalya'nın eski ve kökli otellerinden Dedeman Antalya kriz yılı 2009'un ardından 2010'da iyi bir sezon geçirdive tahminlerinin üzerinde bir performans sergiledi



 Antalya'nın eski ve kökli otellerinden Dedeman Antalya kriz yılı 2009'un ardından 2010'da iyi bir sezon geçirdi. Tahminlerinin üzerinde bir performans sergilediklerini belirten Dedeman Antalya Genel Müdürü Orhan Koral 'Biz bu yıl 118 ülkeden misafir ağırlamışız. Dengeli bir dağılım yaptığımız için 2010'u iyi geçirdik' dedi. 2011 için de olumu sinyaller aldıklarını dile getiren Koral '2011'de gerek müşteri sayımızı gerekse yaptığımız renovasyonlann sonucu olarak oda fiyatlarımızı artırmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2011 yılında ci ¬romuzda yüzde 20'lik bir artış yakalamak' diye konuştu. Antalya turizmine ilişkin olarak ise Koral, turist sayısı anlamında beklentilerin karşılanmasına karşın fiyadann istenen seviyelerde olmadığını bildirdi.

'Rekabet kaliteyi düşürdü'

Dedeman Antalya Genel Müdürü Orhan Koral, kendi faaliyet ve hedeflerinin yanı sıra turizm sektörüne ilişkin DÜNYA'ya açıklamalarda bulundu. Koral, Antalya turizmine ilişkin yaptığı '2010 için krizin etkilerinin azalacağı beklentileri ile öngörüler yapılmıştı. Kişi sayısı anlamında beklentiler karşılanmakla beraber fiyatta istenen rakamlara ulaşılamadı' dedi. Fiyadann artmaması nedeniyle tesislerin maliyet kısıcı tedbirlere yöneldiğine dikkat çeken Koral, bunun da resort otellerde hizmet kalitesini düşürdüğünü söyledi. 2009 kışında birçok otelin kapandığını, ayakta kalanların ise kışın kapatma tercihini kullandıklarım ifade eden Koral, şöyle devam etti: 'Açık geçirenler de bizim gibi şehir otellerinin profiline göz diktiler. Toplantılar, fuarlarla şehir oteli şapkası giymeye başladılar. Bu otellerin havaalanına ve Antal ¬ya fuar merkezine yakınlıkları söz konusu. Yeni oldukları için toplantı altyapıları da var. Dolayısıyla şehir otelciliği pasta ¬sından ciddi pay aldılar.' Dedeman Antalya olarak 2010 yılı için hedeflerini tutturduklarını dile getiren Koral, şunlan söyledi: 'Hem resort hem şehir oteli şapkası taşıyoruz. 2010'un ilk aylannda kıyı otelciliği şapkamızı biraz daha ön plana çıkardık. Bu dönemde tur serileri ile anlaşarak ilk 3 ayı beklentilerimizin çok üzerinde kapattık. Nisan'da renovasyona girdik. 108 odamız envanterden düştüğü halde yine iyi bir 2, çeyrek geçirdik. Ramazan Ağustos ayında denk gelmesi nedeniyle yerli turist ve Ortadoğulu turist açısından temmuzda bir yığılma oldu. Ağustos'un 10'una kadar da durum böyle devam etti. Bu şekilde ağustosu da kurtarmış olduk.'

'Ortadoğulu turist arttı'

'Ortadoğulu turistin alışveriş ve şehir merkezine yakın otelleri tercih ettiğini belirten Koral, 'Ortadoğulu sa ¬yısında ciddi artış var. Bu ülkelerden turist getiren tur ope ¬ratörlerinin sayısının yanı sıra charter seferleri de fazla ¬laştı. Suriye'de 3 otelimiz var. Zincir olmanın sinerjisinden de yararlamyoruz. Bir de bu ülkelerle sıcak bir havanın başlaması da artışta etken oldu' ifadesini kullandı. İsra ¬il'den gelen turistlerde ise düşüş olduğuna dikkat çeken Koral, '500 geceleme yapmışız sadece. Onun yerine Kanada ve Amerika'dan gelenleri artırdık, Anadolu turları kapsamında bu ülkelerden gelen misafirleri de ağırlıyoruz' dedi. Dünyada farklı kaynaklara göre 189 ülke olduğunu dile getiren Koral 'Biz bu sene 118 ülkeden misafir ağırlamışız. çok büyük bir kısmını kapsamışız. Bizim çok geniş bir yelpazemiz var. Bazı ülkelerde sıkıntı olsa da di ¬ğerleri ile bunu kompanse edebilecek durumdayız. 2010 senesini başardı bir şekilde bitirmiş olacağız' diye konuştu.

Altın Portakalın sponsoru  

Orhan Koral, Dedeman Antalya olarak bu sene 47.'si yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivall'ne sponsor olduklarını söyledi. Koral, 'Bizde yerli sanatçılar ve yerli basın kalıyor. 200 oda tahsis ettik. Park otelimiz icln de 20 oda daha istediler. çekimlere de ev sahipliği yapacağız' dedi. Altın Portakal'ın , Türkiye'nin Oscar'ı niteliğinde olduğunu kaydeden Koral, 'Ekonomik anlamda cok büyük katkı yapmasa da tanıtım açısından önemli. Antalya'nın bugünlere gelmesinde de mutlaka katkısıvar. Sanatsal etkinliklere destek vermeye özen gösteriyoruz' dedi.
Dünya/Leyla Ekinci


Geri Dön