19 / 04 / 2024

Demir Grup, Banaza 5 yıldızlı termal otel inşa edecek!

Demir Grup, Banaza 5 yıldızlı termal otel inşa edecek!

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demir, Banaz ilçesinde bin yataklı beş yıldızlı termal otel inşa edeceklerini, 57 milyon liraya mal olacak tesisin iki yıl içinde hizmete gireceğini söyledi



Ahmet Demir, Uşak İl Genel Meclisinde meclis üyelerine Banaz ilçesi Hamamboğazı mevkisinde inşa edecekleri termal otel ile ilgili bilgi verdi. 

Tesisin temelinin 2012 bahar aylarında atılacağını belirten Demir, bin yataklı tesisin iki yılda tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Hamamboğazı mevkisinin Türkiyenin önemli termal bölgeleri arasında yer aldığını kaydeden Demir, şunları söyledi:

"Yaklaşık iki yıl önce İl Özel İdaresince düzenlenen ihaleyi kazandık. Projeyi hazırladık ve yaklaşık 57 milyon liraya mal olacak bir tesis inşa etmeye karar verdik. Bin yatak kapasiteli olacak tesis bölgenin tanıtımına da katkı sağlayacak. Ulubey Kanyonları, Banaz bölgesindeki ormanlar, Karun Hazineleri ve Sülümenli Harabeleri gibi tarihi yerlerin avantajlarını kullanarak hizmet vermek istiyoruz. Ulubey Kanyonlarının içinden geçen Dokuzsele Çayındaki kirlilik bölgeyi olumsuz etkiliyor. Kirliliğin sona ermesi için kentin ortak çalışma yürütmesi önemli. Biz Ulubey Kanyonlarının turizm için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Ancak kanyonlardaki bu kirlilik bizi tedirgin ediyor. Çünkü bölgeye getirdiğimiz turiste bu kirliliği ve pis kokuyu anlatamayız.

Bu kirliliğin iki yıl içinde bir şekilde temizlenmesini umuyoruz. Kirliliğin nasıl temizleneceği konusunda hiçbir fikrimiz yok. Yerel yöneticilerin bu konuda somut adımlar atmasını ümit ediyor ve kirliliğin nasıl temizleneceğini merak ediyoruz. Kirlilik önlenirse kanyonlar bölgenin tanıtımı için önemli bir argüman olabilir. Bunun dışında Banaz bölgesindeki ormanlık alanlar, Sülümenli Harabeleri ve Clandras Köprüsü ile Karun Hazineleri gibi kültürel ve tarihi zenginlikler turizmin gelişmesine katkı sağlayabilir."
AA


Geri Dön