26 / 04 / 2024

Demir İnşaat'tan prim yapmayan daire için garanti!

Demir İnşaat'tan prim yapmayan daire için garanti!

Demir İnşaat dünya krizinden korkarak yatırım kararını erteleyenlere çifte garanti sunuyor. şžirket, dairesinden vazgeçene parasını banka getirisini ekleyerek iade edecek



 Almaktan vazgeçene parası fazlasıyla iade

Ayrıca prim yapmayan daire için de garanti var. Dünyada finansal dalgalanmaların ekonomilerde yeni bir dip yaratacağı endişesinin yaşandığı bugünlerde, inşaat şirketleri bu yüzden konut yatırım kararını erteleyenlere yönelik kampanyalara imza atıyor. Bunlardan en önemlisi ise Demir İnşaat'ın Beylikdüzü'ndeki yeni projesi Ayışığı Vadi Evleri'nde başlattığı çifte garanti uygulaması. şžirket yeni kampanyası ile hem yakında işimi kaybederim korkusuyla ev alım kararını erteleyenlere güvence veriyor, hem de 'yeterli primi yapmayabilir' endişesindeki yatırımcıları rahatlatıyor.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir şirketin sunduğu garantilerle ilgili şunları söyledi:
'Müşteri eğer 6 ay sonra, 1 yıl sonra daireyi almaktan vazgeçerse, örneğin işini kaybedebelir, ödeyemeyecek duruma gelebilir, bize bunu iletirse biz onun bankaya borcunu kapatıyoruz, ödediği parasını da banka getirisinin iki katını ilave ederek kendisine iade ediyoruz. Aslında biz bu uygulamayı zaman zaman geçmişteki projelerde yaptık, ama bu dönemde yapmanın daha önemli ve anlamlı olduğunu gördük. çünkü şartların bulanıklaşması müşteriyi tedirgin ediyor. Biz onlar açısından net bir tablo sunmaya çalışıyoruz. Bugün herhangi bir firmadan daire aldıklarında vazgeçerlerse hem onların paralarından ceza kesiliyor, hem de paralarını zamanında iade alamıyorlar. Ödeme sıkıntısına düşme ihtimali de belirince sıkıntılı bir tablo ortaya çıkıyor. İşte bunu önlemeye çalışıyoruz.'

5'i vazgeçti 3'ü döndü

Hamit Demir şirket olarak iyi niyetli yaklaşımın kendilerine olumlu döndüğünü de vurguladı. Demir 'Bu sıkıntılı günlerde doğal olarak 4-5 arkadaşımız evinden vazgeçmek zorunda kaldı. Parasını derhal farklarıyla beraber iade ettiğimizde çok duygulandılar. Ve bunların üçü bir süre sonra durumlarını düzeltip tekrar bize geldiler, aynı evi hangi şartlarda alabileceklerini sordular' dedi.

Yüzde 30 primi garanti ediyor

Demir İnşaat'ın bir diğer uygulaması ise yüzde 30 prim garanti ediyor. Hamit Demir 'Bizden daire alanlar yüzde 30 prim yapmazsa yüzde 30 üstüne parasını koyarak iade ediyoruz' dedi. Ayışığı Vadi Evleri'nin bölgede daha önce yaptıkları projelerden daha lüks ve geniş evler içerdiğini anlatan Demir, 489 konutun satışta olduğunu, fiyat aralığının 125 bin ile 450 bin lira arasında seyrettiğini ifade etti. şžirket olarak 60 ay finansman imkanı sunduklarını, bankadan da 184 aya kadar vadelendirme yapıldığını belirten Demir, 20 dönüm arazide gerçekleşen projede sinema salonları, restoran, 110 kişi kapasiteli kreş, market gibi 5 yıldızlı yaşamın tüm unsurlarının bulunduğunu anlattı. Projede aidatlar ise 80 liradan başlıyor.

Ukrayna'yı erteledi

Ukrayna'da 26 dönüm arsa üzerinde AVM-çarşı projesi geliştiren Demir İnşaat, bu ülkenin dünya krizinden ağır yara alması nedeniyle projesini   şimdilik erteledi. Daha önce 2012'nin ilk çeyreğinde başlayacağı düşünülen projeyi gelişmelere göre başlatacaklarını anlatan Demir, '30 bin metrekaresi AVM; 30 bin metrekaresi konuttan oluşan güzel bir proje olacak. Kiev'de 430 dönüm bir yatırım yaptık' dedi. Demir İnşaat'ın Türkiye'de başlatacağı projeler ise Beylikdüzü ve Bağdat Caddesi'nde.
Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön