26 / 04 / 2024

Demir La Vida projesi 2016'da teslim edilecek!

Demir La Vida projesi 2016'da teslim edilecek!

Demir La Vida, Büyükçekmece, Alkent 2000 Mahallesi'nde, yaklaşık 42 bin 600 metrekare arazi içinde, 16-19 katlı 6 blokta, 1 + 1'den başlayıp 6+1 özel loft dairelere kadar çeşitlilik gösteren 389 konut, özel blokta 200 odalı otel bulunan bir proje.



METREKAREDE 1.5 TÜRK LİRASI AİDAT ÖNGÖRÜLÜYOR 


Mutfaklarda buzdolabı hariç, mikrodalga dahil tüm ankastreler, salonda iki duvarda tüm data çıkışları, duvar kâğıdı, split klima, ebeveyn odasında split klima altyapısı, antre dolapları, çamaşır makinesi dolabı, tüm odalarda asma tavanlar, sarkıt olmayan tüm aydınlatmalar, ıslak mekânlarda geniş ebatlarda porselen seramik zemin ve duvar kaplamaları, geniş ebat parke kaplamalar, 1 + 1 için 1, 2+1 için 2 ve diğer tipler için 3 adet kapalı otopark satışa dahil özelliklerden bazıları. Aidatların metrekare bazında 1.5 Türk Lirası olması öngörülüyor. 


Demir La Vida, Büyükçekmece, Alkent 2000 Mahallesi'nde, yaklaşık 42 bin 600 metrekare arazi içinde, 16-19 katlı 6 blokta, 1 + 1'den başlayıp 6+1 özel  loft dairelere kadar çeşitlilik gösteren 389 konut, özel  blokta 200 odalı otel, 70-2500 metrekare arasında değişen 39 ticari birimden oluşan bir proje. Kasım 2016 resmi teslim tarihinin 6 ay öne çekilme hedefi ve 220 milyon Türk Lirası yatırım ile Demir inşaat güvencesinde sürdürülüyor. 



PROJEDE NET 2.85 KAT VE 2.45 KAPI YÜKSEKLİĞİ SAĞLANMIŞ 


Demir İnşaat'ın, net 2 metre 85 santim kat ve 2 metre 45 santim iç kapı yükseklikleri, çamaşır makinesinin mutlaka banyodan çıkarılıp çamaşır odası veya koridor dolap içine alınması, otomasyona bağlı ev işletimi gibi her projesinde uyguladığı çözüm prensipleri La Vida için de geçerli. Dış cephe, alüminyum kompozit panel, taş kaplamalar ve cam giydirmeler ile bitirilmiş, iç mekânlarda mutfak salon ilişkisi için kapı, antre boy dolapları, çocuk odalarında yaşama, giyinme ve çalışma için yeterli ölçüler bırakılmış. 

Yatak odasında açık jakuzili 5.5+2 ve galeri yüksekliği 6 metreyi bulan 6+1 loft daireler en üst katlarda. 

Çatı dalga formunda hareketli. Ticari birimler sosyal alanlar cephesinden kapalı, sadece cadde yönünden kullanımda. 


220 milyon TL'ye göle karşı 'Hayat' bulacak


Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhında yer alan bölgeler gibi Büyükçekmece de yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Demir İnşaat'ın Demir Romance'den sonra hayata geçirdiği 'Hayat' anlamını taşıyan La Vida, göl manzarasına nazır dubleks yaşam tarzına alternatif bir proje olma iddiası ile dikkat çekiyor. 220 milyon liraya mal olacak projenin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor tasarımında uygun yönde uygun eğim avantajlıdır. 

E5-TEM arasında, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyol bağlantısını sağlayan ana aks üzerinde yer alan La Vida arazisi ise tepsi gibi düz. Lakin proje arazisinin bittiği noktada derin bir kot farkı bulunuyor. Topografyanın sağladığı avantaj ile La Vida hem önü asla kapanmayacak bir göl manzarasına hem de doğal hava akışı ve gün ışığı anlamında şanslı bir konuma yükseliyor. Doğal olarak yüksekte tepsi gibi net bir arazi üzerine konumlanan projenin 6 konut bloku da bu manzaraya açık şekilde konumlanmış. Tüm blokların ve bloklardaki hemen hemen tüm dairelerin salonları ve balkonları açık sosyal alanlar üzerinden güneşi ve gölü kucaklıyor. 


DUBLEKS VİLLA YAŞAMINA ALTERNATİF


 İddiası isminde saklı projenin alternatif yaşam önerisi dubleks villaların işletim ve yaşam koşullarına alternatif niteliğinde. Büyükçekmece Gölü çevresinde dubleks villalardan oluşan bir doku bulunuyor. Demir İnşaat'ın bu bölge için önerisi ise bunun tam tersi. Her daireye balkon veya teras verilmiş Bloklar arasında minimum 25 metrenin olduğu, 16-19 katlı bloklarda iki tip yerleşim bulunuyor. 4 blokta, 1 +1, 2 +1 ve 3.5 + 1 tek kat planında 3 farklı daire tipi olarak konumlanmakla birlikte, dairelerin tesisat kovaları ve taşıyıcı sistem çözümleri birleşme durumunda 480 metrekarelik dairelere olanak sağlıyor. Sadece 1 +1 ve 2+1 dairelerin bulunduğu 2 blokta ise tek kat bin 100 metrekare daireye dönüşebiliyor. 


Tüm bloklar, ana girişlerini peyzaj avlusundan alıp, cadde yönünde ıslak mekânlar merpen kovası ile evler sırtını yola vermiş. Her daireye balkon veya teras veren projede, yaşam alanları komple manzaraya doğru yönlendirilmiş. 

ön çalışmalar sırasında elde edilen veriler arasında en dikkat çekeni, villa hayatının işletim ve güvenlik sorunlarından yorulan kullanıcının, artık aynı konforu ve en önemlisi büyüklüğü elde edebileceği site yaşamına geçme isteği. 

Demir İnşaat'ın, La Vida projesinde konsepte yön veren çıkış noktası da bu talep olmuş. Yılın 365 günü gün batımı manzarası vaat eden projede en fazla satış da bu tip yaşam değişikliği isteyen kullanıcılara yapılmış.



Esin Tümer/Habertürk


Geri Dön