26 / 04 / 2024

Demirci-Sındırgı arasındaki yol sorunu TBMM'de!

Demirci-Sındırgı arasındaki yol sorunu TBMM'de!

Demirci-Sındırgı arasındaki yolun karayolları ağına alınması hususu meclis gündeminde taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Demirci-Sındırgı arasındaki yol sorunu TBMM de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Demirci-Sındırgı arasındaki yolun karayolları ağına alınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakırlıoğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakırlıoğlu önergesinde "Manisa’ya en uzak ilçe olan Demirci ilçemiz başka il ve ilçelere ulaşımda büyük sorunlar yaşamaktadır. Demirci’den Balıkesir Sındırgı ilçesine gitmek isteyen bir vatandaş, önce Kütahya ili sınırlarına, sonra da Balıkesir ili sınırları içerisine girerek Sındırgı ilçesine ulaşmaktadır. Demirci’den Mahmutlar, Bardakçı, Yaylabağı üzerinden Sındırgı’ya ulaşmak için daha kısa bir karayolu vardır fakat sürücüler yol çok kötü olduğu için 88 km’lik daha uzun yolu tercih etmektedirler." dedi.

Demirci Sındırgı arasındaki yol karayolları ağında bulunmadığı için bugüne kadar yapılmadığını ifade eden CHP'li Bakırlıoğlu, "60 km’lik bu yol aynı zamanda Demirci’yi Balıkesir ve İstanbul yoluna bağlayan en kısa yoldur." hatırlatmasında bulundu.

Bu yolun karayolları ağında bulunmadığı için bu yolların Büyükşehir Belediyelerinin yetkisinde olduğu, iki ilin sınırları içerisinde kalan yolların bir türlü yapılmadığı belirtildiğini ifade eden Bakırlıoğlu, "Belediyelerce bölüm bölüm asfaltlansa da bir yıl geçmeden yol bozularak eski haline gelmektedir. Gerek halkın, gerekse kurum ve kuruluşların, Demirci-Sındırgı yolunun karayolları ağma alınması ve yapılmasıyla ilgili taleplerinin en kısa zamanda yerine getirilmesi gerekmektedir." dedi. Bakırlıoğlu bu kapsamda 4 soru sordu.

Bakırlıoğlu'nun soruları

1- Demirci-Sındırgı arasındaki 60 km’lik yol neden karayolları ağına alınmamıştır.

2- Bu yolun Karayolları ağına alınması için bir çalışmanız var mıdır?

3- Bu yolun yapılması için Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?

4- Varsa ne zaman yapılacaktır?

 


Geri Dön