19 / 04 / 2024

Demirpark AVM Zonguldak'ta açılıyor

Demirpark AVM Zonguldak'ta açılıyor

Zonguldak'ta, maden şirketinin inşa ettirdiği Dedeman Zonguldak Oteli'nin yanında yapımı süren Demirpark Alışveriş Merkezi'nin bu yılın mart ayında açılması hedefleniyor.



Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, TSO'da düzenlenen Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kozlu beldesi sahil yolunda inşa edilecek alışveriş merkezinin kentin önemli eksikliğini gidereceğini söyledi.

Alışveriş merkezinin ilçelerinin yanı sıra çevre iller de değerlendirildiğinde 1 milyon aşkın nüfusa hizmet vereceğine işaret eden Demir, şöyle konuştu:
"Alışveriş merkezinde 500 civarında kişi istihdam edilecek. Çok sayıda ünlü mağazanın şubeler açacağı merkezde, bovling ve sinema salonları ve çocuk eğlence alanları vatandaşları cezbedecektir. Otelle birlikte maliyeti 60 milyon doları aşan alışveriş merkezinde sinema salonlarından ünlü mağazalara kadar birçok unsur yer alacak. Buraya gelen insanlar mutlu şekillerde ayrılırlarsa alışveriş merkezi iyi yönetiliyor demektir. Bunun için uzman kişilerle
çalışıyoruz. Kentin tek alışveriş merkezi olacak yatırımımız mart ayının başında hizmete açılacaktır." Demir, dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin mağazalarının yer alacağı 11 bin metre kare arsa üzerine kurulu Demirpark'ın 50 bin metre kara kapalı 18 bin metre kare kiralanabilir alanı bulunduğu vurgulayarak, "Toplam 5 katlı alışveriş merkezinde 20 kiralanabilir ofis ve 800 araç kapasiteli otopark hizmeti verilecek. Yaşanan ekonomik krizin kentte etkileri fazla olmadığından herhangi endişemiz de söz konusu değildir" dedi.

KENTİN İLK ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Alışveriş merkezinin yönetimi konusunda hizmet veren Jones Lang Lasalle Türkiye Alışveriş Merkezi Yönetim Direktörü Ercüment Alptekin de kentin üretim ve tüketime yönelik hareketler değerlendirildiğinde yatırım önem taşıdığını söyledi.

Alışveriş merkezinin bulunduğu yerin, işletilmesinin ve mimarı özelliklerinin yatırımın amacına ulaşma noktasında önemli olduğunu anlatan Alptekin, şunları kaydetti:
"Merkezlerin güvenlikten başlayarak iyi yönetilmesi gerekiyor. Bölgeye modern perakendeciliği getiren ilk proje olma özelliğini taşıyan Demirpark, il sınırları dışından gelecek herkesin de tüm beklentilerini karşılayacak düzeydedir. Modern mimari yapısı mağazaları ve eğlence merkezleriyle kısa sürede önemli çekim merkezi olacaktır." Bazı ünlü markaların yetkilileriyle yapılan görüşmelerin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından gazetecilere Demirpark gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Geri Dön