26 / 04 / 2024

Denizli Çivril'deki Mavi Konak ayağa kalkıyor!

Denizli Çivril'deki Mavi Konak ayağa kalkıyor!

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), tarihi bir değeri daha ayağa kaldıracak.



Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi, Adil Beştaş Evi ve Buldan Tarakçı Evi gibi Denizli'nin yok olmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore ederek şehre kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesi Çarşı Mahallesi’ndeki Mavi Konak'ta restorasyon çalışması başlattı. Aslına uygun yapımı devam eden restorasyon çalışmaları ile Mavi Konak şehir belleğine yeniden kazandırılmış olacak.

"Tarihi yapıların yok olmasına izin vermeyeceğiz"

Denizli merkezde sürdürülen restorasyon çalışmalarının yanı sıra tüm ilçelerde tarihe sahip çıktıklarını dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ecdadımızdan kalan tarihi yapıların yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu değerlerimizi koruyarak gelecek nesillerimize aktarmayı sürdüreceğiz. Çivril ilçemizde bulunan Mavi Konağı da aslına uygun bir şekilde restore ederek, Çivrilimize ve Denizlimize kazandıracağız. İnşallah restorasyon sonrası da burada birçok güzellikler olacak” dedi.


Geri Dön