24 / 04 / 2024

Denizli geleceğe hazırlanmak için aralıksız proje üretiyor!

Denizli geleceğe hazırlanmak için aralıksız proje üretiyor!

Denizli Belediyesi, 8. Hizmet yılının son bir yılında da yine büyüyen Denizli için büyük projelere imza atıyor. Denizli'nin Türkiye'de örnek gösterilecek birkaç belediyeden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Zolan, “Kentin dünya kenti olması adına ne



Dünya Kenti Denizli sloganıyla son 8 yılda kentsel yatırımlar konusunda yapılamaz denileni yapan, olmaz deneni oldurtan, imkansızı imkanlı kılarak büyük projelere imza atan Denizli Belediyesi, son bir yılda da dur durak bilmeden çalışıyor. Büyüyen Denizli için ayakları yere basan büyük projeler üretme konusunda gece gündüz durmadan çalıştıklarını söyleyen AK Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Geleceğin Denizli’sini yaratıyoruz. Denizli’nin dünya kenti olması yolunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gelecek nesillerin ‘Evet bu kentte keyifle yaşanılır’ demesi bize yeter” dedi.

Son bir yılda başlanan, bitirilen ve planlanan kentsel yatırım projeleri ile Denizli Belediyesi’nin Türkiye’de örnek gösterilecek birkaç belediyeden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, “Denizli’ye hizmet için yola çıktık. Bir zamanlar Denizli’nin imajını Denizli dışından gelen insanlar gördüklerinde başımızı öne eğmek zorunda kalıyorduk. Son 8 yılda yaptıklarımızı görenlerin karşısında ise şimdi gururlu ve dimdik durabiliyoruz.

Çevre illerle hatta çevre ilçeler ile kıyaslandığımız dönemler sona erdi. Şimdi Türkiye’de yatırım konusunda parmakla gösterilir olduk. 2004 yılında göreve geldikten sonra gece gündüz çalıştık. Denizlililerle birlikte ‘Vizyon Kent Denizli’ hedefine yürüyüşte asla yılmadık ve bugün gelinen noktada büyük Denizli için büyük projeler gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

OTOGARIN TEMELİ ATILDI
Denizli Belediyesi’nin son bir yıl içinde gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli otogarının temelini attık. Denizli tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesidir bu. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlandığında kentin fiziksel ve sosyal yaşamını baştan aşağı değiştirecek böylesine muhteşem bir eserin gururunu, bizde tüm kent insanıyla birlikte yaşayacağız. Bu otogar kompleksi Denizli’nin en büyük yapısı olacak” şeklinde konuştu.

ALT YAPI TAMAMLANDI
Kentsel değişime alt yapı sorunlarını ortadan kaldırarak başladıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Değişimin en önemli projelerinden biri 100 Yılın Dev Altyapı Projesi’dir. Denizli’nin görünmeyen yüzünü baştan aşağı yeniledik. Denizli halkının sabrı ve desteği ile kent merkezinde tüm alt yapı çalışmalarını tamamladık. Sıra alt yapı eksiklikleri bulunan bölgelerde ve biz planlamalarımızı tamamladık. Alt yapısı tamamlanan 32 cadde ve 762 sokağın üst yapısı yani yeniden düzenlenmesini de bitirdik. 2011 yılında yaptığımız üst yapı toplamda 1 milyon 700 bin metrekare oldu. Çalışmalar bu yıl içinde yeni bölgelerde başlayacak” dedi.

MODERN PAZAR YERLERİ
Pazar yeri projelerini de anlatan Zolan, “2004 yılından beridir kentin ihtiyacı olan bölgelerinde kapalı pazar yerleri yaptık. Bu yıl da Karşıyaka Pazar Yeri’ni hizmete sunup, Kayıhan Pazar Yeri’nin projesini tamamladık” dedi. Kentteki vatandaşların can güvenliğine de önem verdiklerini kaydeden Zolan, 7 yılda 7 yaya üst geçidi yaptıklarını 8. yıllarında da 2 adet yaparak sayıyı 9’a çıkardıklarını vurguladı.
Bir yılda 132 park yapıldı
Başkan Zolan, Denizli’nin yeşil alanlarının her geçen gün arttığına işaret ederek, “2004’ten bu yana kentin farklı bölgelerinde Denizli insanının, yorucu ve stresli ortamlardan uzak kalabileceği, doğayı hissedebileceği mekanlar yaratık. Denizli’nin her noktasına eşit hizmet götürdük, özellikle çevresel ve sosyal yaşam alanı oluşturmada Denizli’nin farklı bölgelerinde büyük kent parkları yaptık. Bağbaşı Parkı’nı düzenledik ve hizmete soktuk. Eskihisar Parkı örnek bir proje oldu. 2. koşu ve bisiklet yolunu tamamlayarak hizmete sunduk. Sadece 1 yılda toplam 380 bin metrekare alana sahip 132 park yaptık. Tüm bu alanlar Denizlililerin keyif aldıkları mekanlar haline geldi.

AKVADİ PROJESİ
Önümüzdeki aylarda ise Türkiye’nin en büyük vadi projelerinden birini hayata geçireceğiz. Akvadi Projesi bizim gururumuz olacak. Bu vadi Ege Bölgesi’nin en büyük parkı olacak. Bu bölgede geçmişte çocuklar kanalizasyonun içerisinde oynuyordu, insanlar kötü şartlara mahkum edilmişti. Bağırsak deresi diye adlandırılan bu bölge 700 bin metrekarelik alanı ile Denizli’nin en büyük parkı haline gelecek. Bu bizim anlayış farkımız. Çamlık bölgesinde yapacağımız bölge parkı da içinde birçok spor alanları ve yeşil alanlarını barındırdığı gibi, kentin ilk sentetik buz pistini de bu park içinde yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kültürel ve sanatsal etkinliklere tam destek
Kentsel projeler ile birlikte kendi doğal, tarihsel, kültürel ve sanatsal değerlerine de sahip çıkan bir yerel yönetim anlayışı sergilediklerini dile getiren Başkan Zolan, kent içinde az sayıda kalan tarihi evleri restore ederek hizmete açtıklarını söyledi. Başkan Zolan, Denizli’nin turizm potansiyeli açısından Laodikya kazısına büyük önem verdiklerini söyledi.

TÜRK SPOR OLİMPİYATLARI
Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kültürel, sanatsal alanda önemli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Denizli festivaller kentidir. Uluslararası Türkçevizyon Müzik Festivali, Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali, Uluslararası Halk Dansları Festivali ve geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Cam Festivali bunlara birer örnektir. Şimdi ise Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’ni yapıyoruz. 18 ülkenin bir arada olduğu Türk Dünyası’ndan Türk Spor Olimpiyatları’nı bu yıl gerçekleştireceğiz. Bizi heyecanlandıran diğer büyük projemiz ise kongre ve kültür merkezi. Merkezi 250 bin metrekare alana sahip İncilipınar Parkı içine yapacağız. Doğal dokuyu bozmayacağı gibi yeşil alana da zarar verilmeyecek. Burada, 2 bin kişilik, bin kişilik ve 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları olacak.”

Habertürk
 


Geri Dön