28 / 03 / 2024

Denizli teleferik projesi tamamlandı!

Denizli teleferik projesi tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin turizmi canlandırmak amacıyla projelendirdiği ve kent merkezi ile bin 500 rakımlı Bağbaşı Yaylası arasındaki yaklaşık 2 saatlik mesafeyi 6 dakika indiren teleferiğin yapımı tamamlandı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin turizmi canlandırmak amacıyla projelendirdiği ve kent merkezi ile bin 500 rakımlı Bağbaşı Yaylası arasındaki yaklaşık 2 saatlik mesafeyi 6 dakika indiren teleferiğin yapımı tamamlandı.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı sona eren teleferiğin tanıtımı amacıyla Başbaşı Yaylası'na düzenlediği gezide gazetecilere proje hakkında açıklamalarda bulundu. Kentin uzun süredir hayali olan bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zolan, Denizli'de ilkleri yapmaya devam ettiklerini ifade etti.


Bağbaşı Yaylası'na 6 dakikada ulaşım

Vatandaşların doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlayacak teleferik projesini hayata geçirdiklerini, yaklaşık 2 saatlik zorlu yolun çok kısa bir sürede katedileceğini vurgulayan Zolan, "300 metre rakımdan bin 400 metre rakıma bin 500 metre hat uzunluğu olan teleferikle 6 dakikada çıktık. Buradan bin 500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylasına belediyemizin yaptığı tesislere ulaşıyoruz" dedi.

Zolan, tesislerin yaz kış çalışmaya devam edeceğini kaydederek, şunları söyledi: "Burada yazın serinleyecek, kışın ise kar görmeye geleceğiz. Denizli bir turizm kenti, bu tesis turizmimize ayrı bir nefes verecek. Denizlimizin çekim merkezi olma konusunda da olağanüstü katkı sağlayacak ve turizmi bir adım daha ileriye götürecektir. Teleferiği yaparken sadece yukarı çıkılsın, Denizli'nin manzarası seyredilsin, tekrar inilsin şeklinde düşünmedik. Teleferikle çıkıldığında Denizlimizin manzarası seyredilsin, sonrasında da yaylalarla buluşulsun. Amaç sadece teleferik değil teleferiğin sonrası da en az teleferik kadar güzel bütünlük arz eden bir proje. Böyle bütünlük arz eden bir projenin Türkiye 'de çok fazla olmadığını düşünüyorum."


Doğayı koruyan proje

Yaylada kafeteryaların, restoranların ve bungalov evlerin bulunduğunu vurgulayan Zolan, "İnsanlarımızın bu tesislerden yararlanmasını sağlayacağız. Yazın çadırlarımızda insanlarımız yaylanın güzelliğini hissedecekler. Buranın arıtma sistemini kurduk. Doğayı kirletmemek adına su depolarıyla beraber her türlü altyapısını hazırladık, doğaya bir damla arıtılmamış su bırakılmayacak. Teleferik, sosyal alanlar ve altyapı ile ilgili proje toplam 38 milyon liraya mal oldu. Eşdeğerlerine baktığımızda uygun bir noktada gerçekleşti" dedi. Bir ay boyunca teleferiğin ücretsiz olacağını açıklayan Zolan, "Vatandaşlarımız da gelsinler görsünler istiyoruz. 24 kabinimiz var ve saatte bin kişi çıkabiliyor. Bir ay boyunca ücretsiz şekilde vatandaşımızı misafir etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bir aydan sonra kişi başına 5 lira gibi bir rakam düşünüyoruz" diye konuştu.


Yayla turizmine katkı

Denizli'de yayla turizmine önemli katkı sağlayacak proje kapsamında, daha önce kent merkezinden en az 1,5 saatte ulaşılan Bağbaşı Yaylası'na teleferikle çok az sürede ulaşmak mümkün. Bağbaşı Kent Ormanı'ndaki teleferikle bin 500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası'na 6 dakikada ulaşılıyor. Yaylada 30 bungalov ev, kıl çadırı, restoran, piknik alanı, yöresel ürün satış merkezleri, büfeler, mescit ve çadır kamp alanı bulunuyor.


Radikal


Geri Dön