24 / 04 / 2024

Denizli Ulaşım Ana Planı için halka anket yapılacak!

Denizli Ulaşım Ana Planı için halka anket yapılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadar kent içi ulaşımı şekillendirecek 'Denizli Ulaşım Ana Planı' için 9 bin hanede 28 bin kişi ile yüz yüze anket yapacak.



Denizli'de gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda ulaşım ana planı hazırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadar kent içi ulaşımı şekillendirecek planı oluşturmak için vatandaşlarla yüz yüze görüşmelere başladı. Ocak 2016 sonuna kadar tamamlanması hedeflenen 'Hane Halkı Anket' çalışmaları kapsamında Denizli merkez, ilçe ve bağlı mahallelerindeki 9 bin hanede 28 bin kişiyle görüşme yapılacak. Anket sırasında hanede bulunan 5 yaş üzeri bütün bireylerin ulaşım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına yönelik sorular sorulacağı ifade edildi. Ayrıca, anket esnasında bin sürücü, yolcu ve yaya ile de anket çalışması yapılacağı bildirildi.


AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, anket çalışmasının insan odaklı ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için gerekli yatırımların belirlemesinde aktif rol oynayacağını söyledi. Başkan Zolan, "Bu amaçla kentin üst ve alt ölçekli plan kararları da dikkate alınarak ulaşım ve trafik önerileri ile yeni projeler üretilecek. Yapılacak çalışmalarla, kentte gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm kentte oluşacak ulaşım talebi tahmin edilip buna uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem önerileri, yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturulacak" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön