28 / 03 / 2024

Denizli'de icradan 1.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Denizli'de icradan 1.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Denizli 5. İcra Müdürlüğü; Denizli, Merkez'de yer alan 13 bin 363 metrekarelik arsayı satıyor. Üzerinde tesis bulunan arsanın toplam değeri 1 milyon 469 bin 930 TL olarak belirlendi. İhalesi 31 Mayıs 2011 günü gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli/hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz/ların tamamı, Denizli Adliye Binası 1. Kat 101 nolü ihale odasında açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

1- SATILACAK TAŞINMAZIN TAPU KAYPI: Denizli İli Merkez ilçesi KOYUNALİLER Köyü, Döğüşköprüsü Mevkii, 520 Ada, 11 parselde kain 13,363.00 metrekare miktarındaki arsa nitelikli taşınmazın tamamı.

2- İMAR DURUMU: Pınarkent Belediyesi 1/1000 ölçekli imar planı içerisinde olup imar planı içerisinde konut dışı kentsel çalışma alanı içerisindedir. E=0,60, bina yüksekliği=9,00 m., ön bahçe mesafesi= 15,00 m., komşu mesafeler=5,00 m. Dir.

3- TAŞINMAZIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu taşınmaz; Denizli  Ankara  karayolu üzerinde, organize sanayi bölgesine gelmeden, karayolu île demiryolunun kesiştiği köprüye henüz varmadan boş arsadır, Tam karşısında yolun sol taraflıda Evita Mağazasının yanındaki çamlık mesirelik alanı bulunmaktadır. Ana yola sıfırdır. Taşınmazın tapu kaydına göre TEİAŞ Genel Müdürlüğünün taşınmazın 399,81 m2 si üzerinde daimi irtifak hakkı bulunmaktadır. Taşınmazın bu kısmından enerji nakil hattı geçmektedir. Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapılaşma, sanayi tesisi, bina bulunmamaktadır. Boş haldedir. Eğimli bir arazidir. Yola sıfır olan ön cephesinden sonra arka cepheye doğru dik ve eğimli bir hal almaktadır, Taşınmaz ile organize sanayi bölgesi başlangıcındaki fabrikalar arasında 3001- 400 m. bulunmaktadır, Taşınmaz Denizli- Ankara karayolu üzerinde, organize sanayi bölgesine" gelrneden, karayolu İle demiryolunun kesiştiği köprüye henüz varmadan Karakoç Hafriyat binası yanındaki boş arsadır. Tam karşısında yolun sol tarafında Evita Mağazasının yanındaki çamlık mesirelik alanı bulunmaktadır. Zemin itibariyle eğimli bir arazidir. Karakoç Hafriyatın olduğu kısımda yolda döner kavşak bulunmaktadır.Taşınmazın ön Cephesi döner kavşağa 100-200 m. mesafededir. Bu durum dezavantajdır. Anayola cepheli olması bebebiyle ulaşımı her türlü vasıtayla kolaydır. Belediye hizmetleri getirilmemiştir. Yapılaşma olan parsellerde TEK ve PTT hizmetleri mevcuttur.

4- TAPU KAYDINDA VARSA MÜKELLEFİYETLER: MTEİAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 399,81 M2 LİK DAİMİ İRTİFAK HAKKİ TESİSİ VARDIR (Başlama Tarih:û1/01/1900 Süre:)

5- TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: Taşınmazın tamamına 1,469,930,00-TL. (birmilyondörtyüzattmışdokuzbindokuzyüzotuzTL.) kıymet takdir edilmiştir.

6- SATİŞ ŞARTLARI: Yukarda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazların;

1. Satışı: 31.05.201 T günü saat: 14.00 -14.10 saatleri arasında D Denizli Adliye Binası T. Kat 101 nolu ihale odasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ns ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Söyle bir bedelle alta çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla,

2. Satış: 10.06.2011 günü yukarıda belirtilen aynı saatler arasında aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
 
a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının, (muhammen bedelin % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nispetinde pey akçesi (nakit) veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz* teminat olarak kabul edilmez.

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi, (alacağına tekabül «eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte İmtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakten icra veznesine yatırılır (md. 134/4).Telaliye resmi, ihale pulu," tapu harcı ve masrafları ile Katma Değer Vergisi (150 M2'ye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk durumda olan binalarda, tarla,' bina, han, otel ve arsalarda..% 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir), tahliye ve teslim giderleri müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

c- ihaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle ihaleye katıldığını kabul ettiği. Satılacak taşınmazın Tapu kaydında varsa; taşınmazın bütünleyici parçalarının, taşınmazın eklentilerinin, hukuki semerelerinin. Taşınmazın birleştirilmesi durumunun, İİK. 128. md. göre Taşınmaz mükellefiyetlerinin (İntifa hakkı, oturma hakta, üst hakkı, kaynak hakkı, irtifak hakları, Kaydı hayatla ölünceye kadar bakma akdi)... mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir.

d- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin {*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklar» tapu sicili île sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

e- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmarnak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca satış bedelini yatırması için verilen 10 gün sonundan itibaren temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve aynca hükme hacet kalmaksızın Müdürlüğümüzce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
Dosya No: 2010 /232 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön