29 / 03 / 2024

Deposite'de çocuklar uzaya ücretsiz uçacak!

Deposite'de çocuklar uzaya ücretsiz uçacak!

 Planetarium'la uzaya yolculuk Deposite'de ücretsiz yer alacak



Çocuklar, Deposite Outlet AVM içerisinde 11- 14 Şubat tarihleri arasında kurulacak Planetarium (Gezegenevi)'la uzaya sanal yolculuk yaparak hem eğlenecek hem öğrenecek. Planetarium'la uzaya yolculuk Deposite'de ücretsiz yer alacak.

Deposite Outlet AVM'de çocuklar için kurulacak Planetarium, özel bir projektör aracılığıyla gökyüzü simulasyonlarının bir kubbeye yansıtıldığı üç boyutlu görüntüleme sistemi ile izleyenleri uzayın esrarlı dünyasında gezegenler arasında gerçekçi bir yolculuğa çıkaracak. Bir uzmanın anlatımıyla renklenen yolculuk, aynı zamanda eğitici olma özelliğini de taşıyor.

Doğduğunda Gökyüzü  Nasıldı?

İzleyicilerin kendileri için hazırlanan özel sandalyelere oturarak bir fizikçinin yardımı ile gezegenler arasında ve uzay boşluğunda dolaşma hissi verildiği Planetarium'da, izleyiciler yıldız yağmuru ile heyecanlı dakikalar geçiriyor, hücrelerin içine giriyor, doğum tarihlerini söyleyerek doğdukları gün gökyüzünün ne şekilde olduğunu görme imkanına sahip olabiliyor.

Türkiye'de sadece birkaç yerde bulunan Planetarium, ücretsiz olarak Deposite Outlet Merkezi ziyaretçilerini dünyadan uzayın derinliklerinde yolculuğa çıkaracak.

Benzersiz Bir Sistem

Astronomik bir görünüme sahip olan Planetarium, gelişmiş ve çok yönlü bir sistemin yardımı ile astronomi dünyasının keşfine yönelik olarak ortaya çıkmıştır.

Planetariumlarda, standart sinema perdesinin ya da tiyatro sahnesinin yerini insanı çepeçevre hapseden bir yarım kubbe alır. Oval bir merceğin yansıttığı görüntü, oval bir yarım kubbe üzerinde izlenir. Evde film izlemek yerine sinemaya giden izleyici, filmi daha fazla yaşamak ister. Ancak sinema yerine planetaryumu tercih eden izleyici, kendisini filmin içinde görmek ister.

Planetarium'ların sahip olduğu diğer önemli bir özellik ise üç boyutlu simulasyonların çok daha ayrıntılı ve derin bir şekilde oval bir görüntüyle izleyicinin seyrine sunulmasıdır.

Türkiye'deki İlklerden

Deposite Outlet Merkezi'nde Çınar Koleji tarafından sergilenecek Planeterium Türkiye'de birkaç yerde bulunuyor. Türkiye'ye getirilen Planetariumlar'dan ilki Çınar Koleji tarafından satın alındı.


Geri Dön