Kent Haberleri

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul orta büyüklükte deprem tehditi altında!

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda “İstanbul orta büyüklükte deprem tehditi altındadır” dedi.

Beklenen büyük İstanbul depremi son yılların en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, deprem uzmanlarından da konu ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar geldi.

Pek çok uzman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında yaşanacak büyük depremde çok fazla can kaybı olacağını dile getirirken, , ‘Eli kulağında' ifadesi kullanılan İstanbul depremi ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım da Prof. Dr. Osman Bektaş’tan geldi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda “İstanbul orta büyüklükte deprem tehditi altındadır” dedi.


Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş’ın paylaşımı şu şekilde:

MARMARADA 25 YILLIK 
Uluslararası bilimsel araştırmaların analizi :
Kuzey Marmara Fayı batıdan doğuya doğru kırılmaktadır.
Merkezi Sürünme Bölgesi önündeki büyük depremin ani birkaç metrelik hareketine uzun zaman aralığında çok sayıda ürettiği küçük/orta deprem hareketiyle cevap verirken arka tarafındaki fayın büyük deprem üretmesine neden olmuştur.

San Andreas Fayında olduğu gibi büyük deprem üreten 1912 Ganos ve 1999 İzmit Fayları arasındaki Merkezi Sürünme bölgesi bu görüşün ispatıdır.

Bu teoriye göre İstanbul orta büyüklükte deprem tehditi altındadır.