Konut

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi. Araştırmalara göre 2022 yılının yalnızca ilk yarısında bile sel, deprem ve fırtına kaynaklı felaketler 65 milyar dolar zarara neden olurken, insanlar birincil yaşam alanları olan evlerini korumak için yeni arayışlara girmeye başladılar

Doğal afetler de dahil olmak üzere, dünyada son 20 yılda her sene orta ve büyük ölçekli 350 ila 500 felaket meydana geldi. Araştırmalara göre 2022 yılının yalnızca ilk yarısında bile sel, deprem ve fırtına kaynaklı felaketler 65 milyar dolar zarara neden olurken, insanlar birincil yaşam alanları olan evlerini korumak için yeni arayışlara girmeye başladılar. Ülkemizde de sıklıkla görülen depremlerden ve yangından endişe edenlerin ev anlayışları değişmeye başladı.

DEPREM KORKUSU O EVLERE OLAN TALBİ ARTIRDI!

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirmeye başladı. Artık geneleksel evlerin yerine, çelik konstrüksiyonlu evler tercih edilmeye başladı. Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Kaptanoğlu, çelik konstrüksiyonlu evlerin depremlerden yüzde 85 daha az etkilendiğini belirtti.

Kırsal alanlar başta olmak üzere kentlerde de klasik yöntemlerle inşa edilen evlerin felaketlere karşı yüksek risk grubunda yer aldığının altını çizen Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Kaptanoğlu, konuyu şu şekilde açıkladı: 

“Her sene dünyada binlerce felaket yaşanıyor ve bunlar insanların birincil yaşam alanları olan evlerde ya hasar bırakıyor ya da yaşanmaz hale getiriyor.

Bunun nedeni karşı konulamaz büyüklükteki olayların yaşanması olabilirken, yaygın şekilde kullanılan betonarme, ahşap ve taş binaların dayanıklılığının yetersiz kalması da kritik bir etken olarak karşımıza çıkıyor. 

Çünkü bu yapılar, dış etkenlerin oluşturacağı duvar çatlakları, çatı sızıntısı, göçme gibi hasarlara oldukça elverişli. Oysa hafif niteliklere sahip çelik ev sistemleri, kişilere hem güvenli hem de kaliteli ve ekonomik yaşam alanları sunuyor.”  dedi.

ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU EVLER DEPREMİ YÜZDE 85 DAHA AZ HİSSETTİRİYOR!

Çelik evlerin, geleneksel yöntemlerle inşa edilen evlere göre daha avantajlı olduğunu belirten Kaptanoğlu, “Çelik evler, rüzgar, deprem, kar, yangın gibi dış faktörlere meydan okuyor. Örneğin çelik evler, geleneksel yapılara göre yüzde 60 daha hafif yapısı ile depremlerin etkisini yüzde 85 daha az hissettiriyor. '' dedi.


45 İLA 60 GÜNDE TESLİM...

Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu üyesi Fatih Gebel Şu ana kadar tasarladıkları 272 projenin 126’sını teslim ettiklerini söyledi. 

 ''Tek katlı yapılarda 45 günde, dubleks yapılarda ise 60 günde anahtar teslim yapıyoruz. Evler, müşterimizin talebi doğrultusunda yapı denetim, belediye ve odalar için ruhsat ve onay almaya hazır oluyor.” diyen Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu üyesi Fatih Gebel  bu evlerin konforlu ve sağlıklı olduğuna da ayrıca dikkat çekti. 

Prefabrik ev meraklılarının dikkatine! 80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik ev yaptırmanın tam zamanı! Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları ne kadar?

O ilde 24 ay taksitle 3+1 ve 4+1 konut satılıyor! Ev alacaklara fırsat!