26 / 04 / 2024

Deprem raporlarını açıklamayan Bursa Valiliğine tepki!

Deprem raporlarını açıklamayan Bursa Valiliğine tepki!

Bursa Valiliği, depreme dayanıksız olan 24 okul ile ilgili olarak yıkım kararı aldı. Eğitim-İş Sendikası, valiliğe terdi.



Eğitim-İş Sendikası, Bursa’da depreme dayanıksız olan 24 okula verilen yıkım kararına tepki verdi. Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona konuyla ilgili olarak, “Bu binaların çürük olduğu bilgisi yeni bir bilgi değil. Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu binaların deprem tahkik (soruşturma) raporlarını 2015 yılında yaptığını 2017’de kamuoyuna açıklamıştık” diye konuştu.

Deprem raporlarını açıklamayan Bursa Valiliğine tepki!

DİĞER OKULLAR NE KADAR SAĞLAM?


“Yeni bir kaosun daha kapısı aralanmış oldu” diye konuşan Rona, sözlerine şu şekilde devam etti: "Gerçeğin bir kısmını 2017’de itiraf etmişlerdi, Elazığ depremi de gerçeğin bir kısmını daha itiraf etmelerine neden oldu. Bursalı veliler okulların geri kalanının sağlam olup olmadığını, 150 okulun tamamının deprem tahkik raporlarının kamuoyuna açıklanmasıyla anlayıp rahatlayabilirler. Aksi halde yıkım kararı verilen okul sayısını toplamda 37 kabul edip 113 okulun daha çürük olduğuna dair şüpheyi taşımaya devam edeceğiz."


Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!


Geri Dön