28 / 03 / 2024

Derin Mermerci-Cem Aydın çifti Taksim Residence'ta yaşıyor!

Derin Mermerci-Cem Aydın çifti Taksim Residence'ta yaşıyor!

Derin Mermerci-Cem Aydın çiftinin yaşadığı Taksim Residence'ın sırrı ortaya çıktı. Sultan II. Abdülhamid, araziyi hastane yapılması için Fransa'ya bağışladı. Ancak söz konusu yer, 'Lozan'a aykırı olarak Tekfen Holding'e satıldı...





Derin Mermerci-Cem Aydın çiftinin yaşadığı Taksim Residence'ın sırrı ortaya çıktı. Sultan II. Abdülhamid, araziyi hastane yapılması için Fransa'ya bağışladı. Ancak söz konusu yer, 'Lozan'a aykırı olarak Tekfen Holding'e satıldı.



Sosyetenin en tanınmış isimlerinden Derin Mermerci ile Doğuş Yayın Grubu'nun eski CEO'su Cem Aydın evlendi. Çiçeği burnunda çift, Mermerci'nin 2007 yılında 6 milyon dolara aldığı Taksim Residence'ın 730 metrekarelik penthouse dairesine yerleşti. Ünlü çiftin yaşadığı yerin hikayesi ise bu ani evlilik kadar ilgi çekiciydi. Taksim Residence, 4000'i bahçe olmak üzere 7 bin 200 metrekare alan üzerine oturuyor. Gözler ise bu kadar geniş olan arazinin sırrına çevrildi. Sultan II. Abdülhamit, hastane yapılması koşuluyla araziyi Fransa'ya bağışlamıştı. Fransız denizcilerin tedavisi için ilk olarak Marsilya Ticaret Odası tarafından 18. yüzyılın başlarında Pera Fransız Hastanesi yapıldı. Daha sonra veba salgını nedeniyle Fransız Veba Hastanesi adını aldı. Hastane 1925 yılında son olarak Fransız Pasteur Hastanesi ismi ile anıldı. 


23.5 MİLYAR LİRA 


Lozan Antlaşması gereğince yabancı hekimler Türkiye'de çalışamadığı için önce Fransız hekimler, Fransa'ya döndü. Arazi ise Fransız Konsolosluğu tarafından 1990'da 23.5 milyar liraya Tekfen Holding'e satıldı. Holding, binanın boşaltılması için yönetime 6 ay süre verdi. Tartışma, mahkeme derken hastane 1991 yılında kapandı. Ortada bir hukuki sorun vardı. Çünkü hastanenin tapusunda sahip olarak Fransa değil Fransız Hastanesi görünüyordu. Bazı tanınmış hukukçular, bu satışın Lozan Antlaşması'na aykırı olduğunu söyledi. Ancak yapılan itirazlara rağmen, söz konusu hastane, üzerindeki binalar, kilise ve bahçesiyle birlikte satıldı. 


KRAL DAİRESİ... 


Tekfen Holding, ana binayı restore edip korurken yanına iki ayrı blok daha yaptı. Sultan Abdülhamid'in bağışladığı arazi bugün İstanbul'un en pahalı rezidansı oldu. Ender Mermerci'nin kral dairesinin de bulunduğu Pasteur Residence, 1896 yılında yapılan ve o günlerden kalma blok olarak kayıtlara geçti. 


TAKSİM'DEKİ EN PAHALI AŞK YUVASI


Taksim Residence, toplam 59 dairenin olduğu 3 ayrı bloktan oluşuyor. Residence, 7 bin 200 metrekare alanı kaplıyor. Nisan 2006 yılında bitirilen dairelerin en pahalısı ise Derin Mermerci'nin satın aldığı 6 milyon dolarlık kral dairesiydi. 


TAYFUN ER/ Takvim Gazetesi


Geri Dön