19 / 04 / 2024

Dev Şehir Hastaneleri projesinde çalışmalar hızlandı!

Dev Şehir Hastaneleri projesinde çalışmalar hızlandı!

Başbakan Erdoğanın Sedye üstünde, hastane hastane taşınma devrine son verecek. Hasta, yürüyen bantlarda taşınacak sözleriyle duyurduğu Dev Şehir Hastaneleri projesinde çalışmalara hız verildi



 

Türkiyeye sağlık alanında çağ atlatacak olan "Şehir Hastane Kampüsleri"nin kimilerinin yapımına başlanırken, kimileri için de ihale ve teklif verme aşamasına gelindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, AK Partinin 2023 vizyonu seçim beyannamesinde, Sedye üstünde, hastane hastane taşınma devrine son verecek. Hasta, yürüyen bantlarda taşınacak sözleriyle duyurduğu Dev Şehir Hastaneleri projesinde süreç hızlandı. Buna göre bin 583 yatak kapasiteli Kayseri Sağlık Kampüsünün yapımına başlanırken, 3 bin 566 yatak kapasitesine sahip  Ankara  Etlik Sağlık Kampüsünün ihalesi tamamlandı. 3 bin 662 yataklı Ankara Bilkent Sağlık Kampüsünün, 1038 yataklı Elazığ Sağlık Kampüsünün, 558 Manisa Devlet Hastanesinin ve 475 yataklı Yozgat Devlet Hastanesinin ise ihale sürecinde olduğu öğrenildi.

ÖZEL HASTANE GİBİ

Kampüs Hastaneler hizmet kalitesi bakımından özel hastanelerle yarışacaklar. Dev hastanelerin içinde kanser, kadın doğum, genel cerrahi, ortopedi, onkoloji, çocuk, psikiyatri gibi büyük bölümlerin yanı sıra alışveriş merkezi ve hasta yakınlarının kalacağı oteller bulunacak. Hastayı röntgen için, tetkik için sokakta, hastane bahçesinde sedyeyle dolaştırma devri kapanacak. Hasta yürüyen bantlarda taşınacak. Proje, kamu ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Hasta odaları beş yıldızlı otel konforunda olacak ve 2015in sonunda proje tamamlanmış olacak. Böylelikle 4 yıl sonra Türkiyenin en az 30 yıl sağlık binasına ihtiyacı kalmayacak.

Gökhan Kaya / TÜRKİYE

 


Geri Dön