24 / 04 / 2024

Devlet kentsel dönüşümde bazı önlemler almalı!

Devlet kentsel dönüşümde bazı önlemler almalı!

Kentsel dönüşümün zor ve sancılı bir süreç olduğunu belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat devletin kötü niyetli yatırımcı ve kötü niyetli arsa sahiplerine karşı önlem alması gerektiğini söyledi.



 

Polat markasının 60 yıllık geçmişi ve deneyimiyle inşa ettiği Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı. Projenin basın toplantısı bugün Piyalepaşa Satış Ofisi'nde gerçekleşti.

Gayrimenkul ülkemizde her zaman en karlı ve güvenli yatırım aracı olduğunu söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat sektörle ilgili bazı değerlendirmeler de yaptı. 

"Devlet kentsel dönüşümde önlemler almalı"

Kentsel dönüşümün zor ve sancılı bir süreç olduğunu söyleyen Adnan Polat, Piyalepaşa projesiyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları bir dosyada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduklarını söyledi. Devletin kötü niyetli yatırımcı ve kötü niyetli arsa sahiplerine karşı önlem alması gerektiğini de belirten Polat, "Türkiye'de aklına her esen müteahhit oluyor. Bunun önüne geçilmesi için belli kuralların olması gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin gündeminde hep depremin olduğunu söyleyen Adnan Polat, "Binaların yüzde 70'inin yeniden yapılması lazım. Binalarda temel yok. Büyük İstanbul depremi 30 yıl içerisinde mutlaka olacak. Kentsel dönüşümün daha hızlı ilerleyebilmesi için farklı modeller geliştirilmeli." diye konuştu.
          

"Türkiye'nin geleceğine ve sektörümüze olan inancımız tam"

Adnan Polat, "Gayrimenkul ülkemizde her zaman en karlı ve güvenli yatırım aracı olmuştur. Ekonomik ve siyasi alanda yaşanan dalgalanmalara rağmen Türkiye'nin geleceğine ve sektörümüze olan inancımız tamdır. Bu azim ve istekle de çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bugün, içinde bulunduğumuz konjonktüre rağmen ilk etabı teslim etmenin ve Piyalepaşa İstanbul'da yaşamı başlatmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. İlk etapta yaklaşık 220 daireyi teslim ettik, 2019 sonu itibarıyla da tüm konutların teslimini tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Konut almak için doğru zaman"

60 yılı aşkın geçmişi ve deneyimiyle inşaat sektörünün önde gelen markalarından biri haline geldiklerini belirten Adnan Polat, "Biz 4 büyük kriz yaşadık, bu dönemden daha kötülerini de gördük. Gayrimenkul kriz sonraları dövizden ve diğer yatırım araçlarından hep daha fazla kazandırmıştır. Konut fiyatları şu an gidebileceği en dibe gitti. Bundan daha dip olmaz. Şu an konut alma zamanı. Konuta yatırım yapmak isteyenler bu treni kaçırmasın" dedi. Son olarak önümüzdeki dönemde kurulacak olan Emlak Bankası ile ilgili konuşan Adnan Polat, Emlak Bankası'nın sektörü disiplin altına alabileceğini söyledi.

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön