28 / 03 / 2024

Didim Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı!

Didim Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı!

Meclis'te Hukuk Komisyonu Kuruldu, Denetim Komisyonu Seçimi Yapıldı Di di m Belediye Meclisinin 2015 yılı Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.



Didim Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Meclis'te Hukuk Komisyonu Kuruldu, Denetim Komisyonu Seçimi Yapıldı Di di m Belediye Meclisinin 2015 yılı Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. 


Meclis toplantısında Meclis bünyesinde Hukuk Komisyonu adı altında yeni bir komisyon kuruldu, Denetim Komisyonu üyelikleri seçim yapıldı. Didım Belediyesi Meclisi 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçel deştirdi. 


Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başkanlığında yapılan Meclis toplantısına MHP'li Ragıp Işıklar mazeretii olarak katılmadı. Meclis toplantısı öncesinde M-P'li Meclis Üyesi Aydan Aşık Turgut tarafından verilen 5 yazılı önerge okundu. Verilen Önergelerde "Didi m Belediyesi bünyesinde kurulan şirkette durumu ve çalışanlarla ilgili bilgiler, Şirketin genel Müdürünün kim olduğu, yönetim kurulunda kimlerin yer aldığı, Huzur evinden çıkartılan 15 işçinin hangi nedenlerden çıkarıldığı ve Belediyenin resm ve özel borçlarının durumu ile Hisar Mahallesinde bir işletmenin yaptığı tadil ati arla ilgili yetkili kurumlardan izin alıp almadığı, Belediyeni bu konuda bilgisinin olup olmadığı yönünde" bilgi istendi. Başkan Atabay tüm önergelere yazılı cevap verecelJerini belirtirken Huzur evinde çıkartılan işçilerin durumunun sözleşmeyle al al.alı olduğunu ve 31 Aralık 2014 sözleşmelerin sona ermesinden kaynaklandığını söyledi. Ardından Meclise ek gündem maddesi olarak Hukuk Komisyonunun kurulması noktasında yazılı önerge verildi ve önergenin meclisin ilk gündem madde olması noktasında oy birliğiyle karar alındı. Ayrıca Ticaret Odasının Zincir Mağazalarla ilgili verdiği önergede dokuzuncu madde olarak oy birliğiyle meclis gündemine alındı. Yine Meclis toplantısı öncesinde CHP!i Hasan Yavuz Aralık ayı meclis toplantısında bir sonraki meclise ertelenen Gecekondu imar bölgesinin durumuyla ilgili İmar Komisyonu raporunun usul gereği gündem alınması gerektiğini söyledi. Öneri de oy birliğiyle kabul edilerek gündemin onuncu maddesi olarak meclis qündemine alındı. 


HUKUK KOMİSYONU KURULDU 


Gündemin ilk maddesinde Hukuk Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim neticesinde CHP'den Salih Bankoğlu, Erdal Baylan ve İbrahim Eray, AKP'den Maşallah subaşı ve MHP den Özgür Makasçı oğlu seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 2015 yılı Meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ay görüşüldü. 

Meclis toplantısının 2015 yılında da her ayın ilk Çarşamba günü saat 14:00'de ve Ağustos ayının tatil olması konusunda oy birliğiyle karar alındı. 


DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI 


Gündemin üçüncü maddesinde ise Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim Komsyonluklarına CHP'den Sinan Ceyhan, Hasan Yavuz ve Ali Çağlar, AKP'den Seda Sarıbaş ve MHP'den Aydan Aşk Turgut seçildi . Gündemin dördüncü maddesinde ise Belediye Meclis, Denetim ve İhtisas Komisyon Üyelerine yapılacak "huzur hakkı" ücreti görüşüldü. Meclis Üyeleri Huzur hakkı ücretleri bu yıl belli kurumlara bağışlanması yerine her meclis üyesi ve parti grubu huzur haklarını kendilerine verilmesi noktasında oy birliğiyle karar alındı. Gündemin beşinci maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 31.12.2014 tarih ve 11640 sayılı "Yurtdışı İzni" konusu görüşüldü. Belediye Başkanına konuyla ilgili yetki verilmesi konusu ele alınırken madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde Di di m Belediyesi Teşkilat Yönetmeliği'nin görüşüldü. Konu oy birliğiyle Hukuk komisyonuna havale edildi. 


"GÜNDEM İÇERİĞİNİN VERtLNEMrSlNE MUHALEFETTEN "TEPKİ" 


Madde üzerinde konuşan MHP'li, AKPli ve DSP'li meclis üyeleri meclis gündeminde bazı maddelerin içeriğini bilmediklerinden dolayı rahatsızlıklarını dile getirirken bu noktada meclis gündemi kendilerine bildirildiğinde bu konuda detaylı bilgilerinde yer almasını istediler. Başkan Atabay maddelerin açık olduğunu ve son güne kadar meclis gündeminde değişiklik olabileceğini söylemesine rağmen aynı konuların halen dile getirilmesinden şikayet etti. 


Muhalefet meclis üyelerinin tepkilerini sürdürmesinin ardından Başkan Atabay bu konuda bir çalışma yapmaya çalışacaklarını söyledi. Gündemin yedinci maddesinde ise Dıdi m Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Derneği'nin 23 Aralık 2014 tarih ve 18233 kayıt no'lu dilekçesinin görüşüldü. Madde oy birliğiyle Hukuk Komisyonuna sevi; edildi. Gündemin sel jzinci maddesinde ise Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş'nin trafo bina yeri ile ilgili plan tadilatı ele alındı ve madde İmar Komisyonuna sevi; edildi. Dokuzuncu madde de ise Ticaret Odasının yazısı ele alındı ve Madde Hukuk Komisyonuna sevk edildi. Onuncu madde de ise Gece kondu önleme bölgesiyle ilgili İmar Komisyonunun raporo görüşüldü. Komisyon adına Meclis Üyesi Erdal Baylan çalışmaları tamamlayamadıkIarını belirtmesinin ardından Madde bir sonraki meclise ertelendi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Ocak ayı ikinci oturumunun 9 Ocak Cuma günü saat 15:00'de yapılması noktasında önerisinin kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. 


Davutlar Ekspres


Geri Dön