26 / 04 / 2024

Divan Ankara çukurhan Butik Oteli Mart'ta hizmet verecek!

Divan Ankara çukurhan Butik Oteli Mart'ta hizmet verecek!

Tipik bir Anadolu kervansarayı olarak inşa edilen Ankara Kalesi'nin karşısındaki çukurhan, mart ayından itibaren Divan Ankara çukurhan Butik Oteli olarak hizmet verecek



Mart'ta  Ankara  Kalesi'nin hemen karşısında farklı bir konseptle hizmete girecek olan Divan Ankara çukurhan Butik Oteli, kapılarını ilk kez HT Cumartesi'ye açtı. Ankara'nın tarihi semti At Pazarı'nda yer alan otel, bölgenin siluetini değiştirmeye hazırlanıyor. Mart ayından itibaren butik otel olarak hizmet verecek bina, 16. yüzyılda inşa edilmiş. Osmanlı İmparatorluğu döneminde cezaevi olarak kullanılan hanın, 20 yüzyılda birçok dükkana ev sahipliği yaptığı da biliniyor. 1950 yılında çıkan yangınla orijinal görünümü büyük ölçüde hasar gören yapı 2007 yılında Koç Grubu tarafından kiralanmış. Tarih boyunca bin bir badire atlatan bina 4 yıl içinde de Koç Holding Turizm Grubu'na bağlı Divan Oteller Grubu tarafından bambaşka bir siluete kavuşturulmuş. Otelin dekorasyonunda kullanılan birçok eşya Vehbi Koç, Rahmi Koç ve Mustafa Koç'a ait.

Bundan böyle butik otel olarak hizmet verecek binanın her biri ayrı bir konsepte sahip 19 özel odası bulunuyor. Bambu, Hint, İngiliz, Osmanlı, Tibet, Alman, Venedik,Boğaz, Pekin, Kraliyet Odası gibi isimlerle adlandırılan ve birbirinden değişik mimari anlayışta tasarlanan bu odalar, konuklarına farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Odalardaki antika mobilya va aksesuvarlar da her odanın konseptine göre özenle seçilip tarihi bir atmosfer yaratılmış.

Mesela Ayvalık ve Marmaris'ten toplanan çeyiz sandıklarının gizemi otele bambaşka bir renk katıyor. Rahmi Koç'un dünyanın dört bir yanından getirdiği bavulların son durağı da çukurhan olmuş. Vehbi Koç'un Anadolu'dan topladığı kara kilitler de otelin duvarlarını süslemek için kullanılmış.
İçinde bar, kafe, fitness salonu da bulunar butik otelin kütüphanesinde ise uluslararası kitap koleksiyonu yer alıyor. Konukların rahat etmesi için hemen her şeyin düşünüldüğü otelin hedefi; müşterilerine kendilerini ev ortamında hissettirmek.
Refika Karabacak/Habertürk Cumartesi


Geri Dön