26 / 04 / 2024

Divan Kuruçeşme 2022'de açılıyor!

Divan Kuruçeşme 2022'de açılıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde KOÇ Holding’e bağlı Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk'un otel yatırımlarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde KOÇ Holding’e bağlı Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk'un otel yatırımlarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

KOÇ Holding’e bağlı Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, 2021’in son günlerinde durum değerlendirmesi yaptı:

-  Bilgisayar mühendisiyim. Koç Bilgi Grubu, Koç Strateji Planlama Grubu derken Setur Genel Müdür olmuştum. Turizm sektörüyle ilgili deneyimi orada kazandım. 1 Ocak 2020’de de Divan Grubu Genel Müdürü oldum. 11 Mart 2020’de COVID-19 ülkemize de uzandı.

Divan Kuruçeşme 2022 de açılıyor!

Divan otellerinin pandemi nedeniyle toplam 118 gün kapalı kaldığını hesapladı:

- Personelimiz için Kısa Çalışma Ödeneği’nden (KÇÖ) yararlandık ama farkını tamamladık. Yani, personelimiz tam maaş aldı. KÇS, personelimizin aylık maaşının yüzde 30’unu karşılamış oldu.

Pandemide en büyük darbeyi turizm ve hizmet sektörünün yediğini irdeledi:

- Buna rağmen Divan Grubu olarak yatırımlarımıza devam ettik. Büyüme planlarımızı ertelemedik.

Divan Grubu’nun temellerinin 65 yıl önce atıldığını düşünüp, mevcut faaliyetlerini listeledi:

- 18 otel, 2 rezidans, 19 pastane, 121 fırın, 16 restoran, 2 stadyum operasyonu, 2 ziyafet birimi ve Çekmeköy Taşdelen’de 1 bin metrekare kapalı alana sahip çikolata, pasta, lokum ve unlu mamuller fabrikamızla faaliyet gösteriyoruz.

Divan Kuruçeşme 2022 de açılıyor!

Kuruçeşme’de kalıntılar çıktı, şubatta açıyoruz

Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, renovasyonda 8 yılı geride bırakan Kuruçeşme Divan’da otopark için kazı yapılırken bazı kalıntıların ortaya çıktığını belirtti:

- Divan Kuruçeşme’nin asıl bulunduğu yer, Düzoğulları Yalısının müştemilatı imiş. Otopark için kazı yapılırken eski taş duvarlar ortaya çıktı. Onlar muhafaza edildi. Orada bir hamam varmış. Kalıntılar ortaya çıkınca projemiz 2 yıl gecikmiş oldu.

Divan Kuruçeşme’nin İstanbul’un önemli etkinlik mekanlarından biri olduğunu anımsattı:

- 1200 metrekare kolonsuz kapalı alan ve yüksek tavan, önemli bir avantaj. Altta 3 adet otel odası çıktı. 140 araçlık otopark olacak.

Divan Kuruçeşme’nin “tarihi ile el sıkıştığını” kaydetti:

- Kuruçeşme Divan’ı Şubat 2022’de hizmete açmayı planlıyoruz. Düğün, lansman, defile, kongre gibi etkinlikler için önemli merkez olacak.

Taksim’deki yeni Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) işaret etti:

- Divan AKM ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın dönemde Divan AKM’de misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız.

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!


Geri Dön