20 / 04 / 2024

Divriği Ulu Cami'nin çatı yalıtımı tamamlandı!

Divriği Ulu Cami'nin çatı yalıtımı tamamlandı!

Su ve ısı yalıtım sektöründe geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet veren BTM, Kız Kulesi'nin ardından tarihi bir yapıya daha hayat verdi



Unesco tarafından dünya mirası koruması altına alınan ve restorasyonu devam eden, Selçuklu dönemi taş işçiliğinin en önemli yapıtlarından birisi olarak kabul edilen Sivas Divriği Ulu Camii'nin çatı yalıtımında BTM Elastobit örtüleri kullanıldı.

Özellikle kapılarındaki eşsiz bezemeleriyle tanınan caminin, Şifahane Taç Kapısı, Cami Kuzey Taç Kapı, Cami Batı Taç Kapı ve Şah Mahfili Taç kapılarıyla bir mimarlık ve mühendislik harikası olduğunu vurgulayan BTM Ürün Müdürü Kemal Gel, tarihi yapılarda çatı yalıtımının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Gel, "Divriği'deki Ulu Cami gibi insanlığın ortak değeri olan yapılar, özellikle çatıdan giren su nedeniyle zarar görüyor. Etkili bir çatı yalıtımı, eserin tümünü nemden ve çürümeden koruyor. Divriği Ulu Cami'nin, çatı yalıtımını gerçekleştirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi.

BTM adına yalıtım uygulamasını gerçekleştiren Sivas bayisi Ata Selçuk da projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Ulu Camii, çatıdan su alması nedeniyle tehdit altındaydı. Çatının yağmur suyuna en fazla maruz kalan kuzey bölümüne iki kat BTM Elastobit Membran (elastomerik özellikli polyester keçe taşıyıcılı su yalıtım malzemesi) uygulayarak su sızdırmazlığını sağladık."
YeniAsır


Geri Dön