19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 70 okul ve cami onarıldı!

Diyarbakır'da 70 okul ve cami onarıldı!

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç, 70 okul ve cami onardı, kentte işsizler için de umut oldu



Sermayesini kent dışına çıkarmayarak kurduğu fabrikalar ile 600 kişiyi istihdam eden Özkılıç, toplum yararına da önemli katkılar sunuyor. 50 üniversite öğrencisine düzenli olarak burs veren 2007 ile 2008'in de kentin vergi rekortmeni olan Aziz Özkılıç, yardıma muhtaç 5 bin aileye gıda, giysi ve nakdi yardım yaptı.

Hedefinde ise 2010 yılında 2 bin kişiye iş imkanı sağlamak olan Özkılıç, ailesi adına 8 derslikli okul yapmak için de kolları sıvayıp, istihdama ve sosyal projelere destek olarak doğduğu kente vefa borcunu ödeme çabası içerisine girdi. Özkılıç, Diyarbakır'dan başka hiçbir yerde yatırımlarının olmadığını ifade ederek, "Diyarbakır bizim memleketimiz; burada kazandık, buraya yatırım yapıyoruz. Her şeyi devlet yapamaz, biz de kendi ülkemize ve kendi memleketimize yatırım yapmalıyız. Bölgenin kötü imajını silmek, yerli ve yabancı sermayeyi getirebilmek için sorunların çözümünde eğitimi çok önemsemiyorum. Bölgedeki çözümsüz olarak görülen sorunların eğitimle çözüleceğine inanıyorum. Bu nedenle okul ve ibadet edilecek mekanlar yaptırmayı sürdürüyorum" dedi.
HaberTürk/Muzaffer Duru


Geri Dön