19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da sivil havaalanı çalışmaları başladı!

Diyarbakır'da sivil havaalanı çalışmaları başladı!

Hükümet, Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılması için düğmeye bastı. Kısa süre içinde sivil havaalanının yapılacağı bölge tespit edilerek projesi hazırlanacak. 2010 yılında sefer sayısının 9 bini ulaşması üzerine yeni havaalanı için çalışmalara başladı



Hükümet, Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılması için düğmeye bastı. Kısa süre içinde sivil havaalanının yapılacağı bölge tespit edilerek projesi hazırlanacak. Diyarbakır'a yapılan sefer sayısı ve yolcu artışını dikkate alan Ulaştırma Bakanlığı, 2010 yılında sefer sayısının 9 bini ve yolcu sayısının 1 milyon 400 bini aşması üzerine yeni havaalanı için çalışmalara başladı.

ORTAK KULLANILIYOR
Günlük uçuş sayısının 20'ye yaklaşması üzerine, askeri havaalanın ortak kullanımında yaşanan sorunları da dikkate alan Ulaştırma Bakanlığı, 2 ayrı alternatif üzerinde duruyor. İlk alternatif mevcut askeri havaalanının sadece pistlerinin ortak kullanımı. Ulaştırma Bakanlığı, askeri havaalanı yanındaki bölümün sivil tesislere dönüştürülmesi imkanı bulamazsa, tamamen sivil bir havaalanı inşaatını gerçekleştirecek. Ulaştırma Bakanlığı, çalışmalarını seçimlerden önce tamamlayacak, havaalanı müjdesini Başbakan verecek. Eski Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, asıl taleplerinin sivil havaalanı olduğunu söyledi. Ensarioğlu, 'Mevcut bina uluslararası uçuşlara uygun değil. Sayın Başbakan'ın talimatı ile uluslararası uçuşa açılması için 10 uçağın yanaşabileceği bir apron ve 25 bin metrekare kapalı alana sahip bir terminal binası yapılıyor'dedi.
Sabah/Hamdi Ateş


Geri Dön