24 / 04 / 2024

DKY, Kartal'daki yeni projesi için çalışmalara başladı!

DKY, Kartal'daki yeni projesi için çalışmalara başladı!

DKY İnşaat, İstanbul Kartal’da Sahil Sitesi’nin bulunduğu arazide kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştireceği yeni projesi için çalışmalara başladı.



DKY İnşaat, 5 blokta toplam 76 bağımsız bölümden oluşan Sahil Sitesi’nin yerine denize sıfır tamamı Adalar manzaralı 140 konuttan oluşan ‘DKY Sahil’ projesini inşa edecek. Şirket, proje için ön talep toplama sürecini de başlattı.


Sahil Sitesi’nin yıkım töreni Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya’nın katılımıyla yapıldı.


Deniz manzaralı


Proje hakkında bilgi veren Ali Dumankaya, “1987 yılında yapılan, Kartal sahil yolunun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve 5 bloktan oluşan Atalar Sahil Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına başladık. 5 bin metrekare arazi üzerinde özel bir proje inşa edeceğiz. Sektöre kattığımız 1.5 salon konseptimiz bu projemizde de yer alacak. Açılır kapanabilir balkonlarımızla müşterilerimize balkon keyfini deniz manzarasıyla yaşatacağız” diye konuştu. İbrahim Dumankaya ise “Amacımız İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol oynamak” dedi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, dönem sonuna kadar 100 bin insanın sağlam binalarda yaşamalarını amaçladıklarını belirterek, “Kartal planlarını tamamladı. Dönüşümün önünde engel yok” dedi.  


Vatan


Geri Dön