26 / 04 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi.



Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Vatandaş mağdur edilmeyecek ve operasyonlar sonunda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi binaları restore edilecek, yerleşim alanlarında düzenleme yapılacak" dedi. Özdağ, halkın ihtiyaçlarının giderildiğini, insani yardım kampanyası başlattıklarım da söyledi. 


Sözcü



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğu ve Güneydoğu'da yaraları, devlet ve millet el ele vererek saracak. Özellikle Sur, Cizre ve Silopi'de terörden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları jet hızıyla karşılanacak. Bu amaçla, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Konya, Kocaeli, Manisa, Kayseri ve Gaziantep'ten yardım tırlarıyla malzemeler bu ilçelere gönderilecek. Yıkılan yerler onarılacak. 


Okul, işyeri, evler onarılacak 


Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşların evlerine ve işyerlerine kazılan tüneller, yakılan ve yıkılan okullar, kütüphaneler, işyerleri büyük zarar görmüştü. Çok sayıda kişinin göç etmek zorunda kaldığı Sur, Cizre ve Silopi'de güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda büyük ilerleme sağlandı.


KARDEŞLİK DAYANIŞMASI


Operasyonlar sonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla başlatılması, tarihi binaların restore edilmesi ve yerleşim alanlarının yeniden düzenlenmesi hedefleniyor. Bu aşamada, vatandaşlara yapılacak yardımlar için de "kardeşlik dayanışması" sergilenecek.  


5 kent yardıma gidiyor


Sur, Cizre ve Silopi'deki vatandaşlar için Başbakan Davutoğlu'nun memleketi Konya başta olmak üzere, Kocaeli, Manisa, Kayseri ve Gaziantep'in imkanlarından yararlanılacak. Bu şehirlerin valileri, belediye başkanları ve AK Partili il başkanlarıyla görüşüldü. Çarşamba gününe kadar battaniye, mutfak eşyası, elektrikli soba, çocuk maması, çocuk bezi, kuru bakliyat gibi ihtiyaçların hazırlanması istendi. 


AK Gençlik harekete geçiyor  


AK Parti Gençlik Kolları ise bölgenin çocukları için harekete geçti. Yakılan kütüphaneler için kitap toplama kampanyası başlatıyor. 81 il ve 960 ilçede yürütülecek kampanya ile 2 milyon kitabın çocuklarla buluşturulması hedefleniyor.  


Akşam 


Geri Dön