18 / 04 / 2024

Doğuş Grubu, Weggis Oteli'ni 184 milyona satın alıyor!

Doğuş Grubu, Weggis Oteli'ni 184 milyona satın alıyor!

Daha önce Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya’da peş peşe oteller alan Doğuş Grubu Weggis Oteli'ni 184 milyona satın alıyor




Türkiye’de yeme-içme yatırımlarına ara verme kararı alan Doğuş Grubu turizm sektöründe uluslararası pazarlardaki varlığını artırıyor. Daha önce Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya’da peş peşe oteller alan Doğuş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in yeni gözdesi İsviçre oldu.


Şahenk’in görüşmeleri sona erdirdiği otel, İsviçre’nin incisi olarak kabul edilen Luzern Gölü’nün hemen kıyısında bulunan Weggis Park Hotel…


1875 yılında Hotel Bellevue adıyla kurulan oteli almak için Ferit Şahenk’in geçtiğimiz haftalarda Dogus Health und Wellness AG adlı bir şirket kurduğu ifade ediliyor. 142 yıllık tarihi otel için Şahenk’in 50 milyon İsviçre Frankı yani 184 milyon lira ödeyeceği belirtildi. 


2018 yılında kapılarını açacak


20 yılda 70 milyon franklık yatırım yapılan tesis için Ferit Şahenk’in 50 milyon frankı gözden çıkarması anlaşmanın kısa sürede imzalanacağını gösteriyor. 52 suit odası, iki restoranı bulunan Weggis Park Hotel’in eylül ayında kapanacağı da konuşulanları arasında. Bunun nedeni ise binanın restorasyon sürecinin başlaması. Hatta 30 Eylül’den itibaren otelin tamamen boşaltılacağı, SPA, balo salonu gibi alanların yenileneceği, 40 yeni odanın tesise kazandırılacağı iddia ediliyor. 2018’de sağlık ağırlıklı bir turizm tesisi olarak tekrar hizmete girmesi planlanan otel, dünyaca ünlü isimlerin uğrak yeri olma özelliği de taşıyor.



İtalya, Yunanistan, İspanya ve Hırvatistan’da otel almıştı.


Ferit Şahenk, bilindiği üzere yatırımlarında lükse yönelik Avrupa’nın en önemli tatil yerlerini tercih ediyor. 2012’de İtalya’nın turizm cenneti Capri Adası’ndaki Capri Palace’ın yüzde 51’lik hissesini satın alan Doğuş Grubu, 2016’ya ise Roma'da yer alan Aldrovandi Palace’ı 50 milyon euroya bünyesine katmıştı. İtalya ile yetinmeyen Doğuş, ardından İspanya’ya yönelmiş ve mart ayında da Madrid’deki Hotel Villamagna’yı 180 milyon euroya satın aldı. 2016 yılı henüz yeni yarılanmışken Şahenk, turizmde Akdeniz Çanağı’nda büyümesine Yunanistan’da devam etmişti. 


Daha önce Atina’nın en görkemli yeri olan Astir Palace’ı 400 milyon euroya satın alan Ferit Şahenk, Hilton’un Atina’daki otelini de geçtiğimiz yılın ikinci yarısında Doğuş bünyesine katmıştı. Hırvatistan’da Maraska adlı firmanın binasını satın alarak Hyatt Hotels işbirliğiyle 100 milyon euroya ülkenin ilk Hyatt Regency otelini açmak için kolları sıvayan Şahenk, ayrıca Sibenik bölgesinde Hotel Sibenik adıyla 20 milyon euroluk yatırımla yeni bir otel hayata geçiriyor.


Dünya



Geri Dön