Doku Ahşap Orman Ürünleri’ne mahkemeden 1 yıllık kesin mühlet kararı!
Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Doku Ahşap Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.
Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Doku Ahşap Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.
Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre mahkemenin 2024/940 Esas sayılı dosyasına ilişkin 11 Nisan 2025 tarihli karar, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve ilgili diğer platformlar üzerinden kamuoyuna duyuruldu.
Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne 43018 numaralı sicille kayıtlı olan şirketin talebi üzerine verilen bu karar kapsamında; konkordato komiser heyetinin görevine kesin mühlet süresince devam etmesine, daha önce verilen tedbir kararlarının ise aynen sürdürülmesine hükmedildi.
ALACAKLILARA ÇAĞRI
Söz konusu bu karar doğrultusunda, İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 299. maddesi gereği, alacaklılar konkordato komiserleri tarafından ilan yoluyla alacaklarını bildirmeye davet edildi.
İlan metni:
İ L A N
T.C. GAZİANTEP 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2024/940 Esas
1-İİK 289/3 madde ve fıkrası uyarınca;
a)-Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 43018 sicil numarasında kayıtlı davacı Doku Ahşap Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 1 yıllık kesin mühlet verilmesine,
2-Komiser heyetinin İİK'nın 289/3 madde ve fıkrası uyarınca kesin mühlet süresince görevinin devam etmesine,
3-Verilen tedbir kararlarının kesin mühlet içerisinde aynen devamına
4-İİK 'nın 299. maddesi atfı ile İİK'nın 288. maddesi uyarınca konkordato komiserleri tarafından yaptırılacak ilanla alacaklıların alacaklarını bildirmeye davet edilmelerine ve diğer işlemlerinin de İİK 299, 300, 301. ve 302. maddelerine göre komiser tarafından yerine getirilmesine,
5-Kesin mühlet kararının ve komiserlerin İİK'nın 289/son madde ve fıkrası atfı ile İİK'nın 288. maddesi gereğince ilanına, aynı madde gereğince ilgili yerlere bildirim yapılmasına,
6-Davacının ödemelerinin komiserlerin onayına tabi tutulmasına karar verilmiştir. 11/04/2025