27 / 04 / 2024

Dolandırıcılar 5 milyonluk evi 1.6 milyon TL'ye sattırdılar!

Dolandırıcılar 5 milyonluk evi 1.6 milyon TL'ye sattırdılar!

İzmir'de dolandırıcılar yaşlı kadını korkutup 5 milyon TL değerindeki tripleks villasını 1 milyon 600 bin TL'ye sattırıp, parayı da kadının elinden aldı. 



İzmir'de dolandırıcılar, uzun yıllar avukat yanında yardımcı eleman olarak çalışan emekli Özel Dikici'yi dolandırdı. Dikici'ye ait  İzmir  Bornova'da babasından kalan arazinin üzerindeki iki villa var. Dikici, villardan birinde oturuyor, diğeri ise kirada. Yaşlı kadının hayatı, Mayıs ayında dolandırıcıların kendini polis olarak tanıtmasıyla kabusa döndü.

Habertürk'te yer alan habere göre, dolandırıcılar cep telefonuyla ulaştıkları Özel Dikici'ye kendileri polis olarak tanıtarak, kadının elindeki paraların FETÖ/PYD üyelerine ait olduğunu belirttiler. Dikici evindeki 40 bin TL, 1800 dolar ve 20 gram altını poşet içerisinde Bornava  Ankara  Caddesi'nde dolandırıcılara verdi. 

Yine aynı kişiler Dikici'yi arayıp Tapu Müdürlüğü'ndeki FETÖ üyelerini deşifre edebilmek için evini satmış gibi yapıp yardım etmesi gerektiğini aksi halde ceza alacağını söylediler. Dolandırıcılara inan Dikici, 5 milyon TL değerindeki tripleks villasını 1 milyon 600 bin TL'ye sattı. Dolandırıcılar, evin parasıyla önce dolar aldırıp daha sonra farklı zaman aralıklarında 40 bin dolar, 30 bin dolar ve 70 bin dolarlık bölümler halinde Dikici'den teslim aldı.  

Tüm parasının elinden alındıktan 2 gün sonra Dikici, dolandırıcılar tarafından gizli numaradan tekrar arandı. Gizli numaradan şüphelenen Dikici, avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu. Polis'in araştırmasında, Dikici'ye ait aynı sitedeki ikinci tripleks villayıda satmak için ilan verdikleri, müşteri bulduklarında o villayı aynı yöntemle satacakları belirlendi. Polis dolandırıcıları bulmak için çalışma başlattı. 


 


Geri Dön