19 / 04 / 2024

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar başladı..



Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için çalışmalar başladı. Çalışmalar Maçka Parkı’nın Beşiktaş Vodafon Park Stadyumu’na bakan girişinde yapılıyor. Tünel, açık kazı yöntemiyle yapılması planlanıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu ile Fırat Alkaç'ın haberine göre, tünel çalışması öncesinde parktaki vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.


Tünel çalışmaları başlamadan dağıtılan broşürlerde "Çalışma alanı içerisinde toplam 199 ağaç bulunmakta, bu ağaçların 85 adedi Maçka Parkı içerisinde yer almaktadır. Maçka Parkı’ndaki 3.500 metrekare alanda bulunan 85 ağaç, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na dikilecektir. Park dışında kalan 114 ağaç da farklı bölgelere nakledilecektir. Çalışma tamamlandıktan sonra bölgede tekrar ağaçlandırma yapılacak, hem Maçka Parkı hem de diğer çalışma bölgeleri eskisinden daha yeşil hale getirilecektir" ifadeleri yer aldı.

 

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!


70 dakikalık yol 5 dakikaya inecek

2 adet ikişer şeritli tüp tünel projesinin toplam yatırım maliyeti 826 milyon lira. Bu proje ile Dolmabahçe – Levazım arasındaki 70 dakikalık yol 5 dakikaya inecek.Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönünde kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. Tünel, Piyalepaşa – Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayıp, Ortaköy Vadisi’nde son bulacak.

 

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!


Yeşil alan korunacak trafik rahatlatacak

Tünel tamamlandığında Beşiktaş ve bölgesindeki trafik önemli ölçüde rahatlayacak. 2 tüp tünelin toplam uzunluğu 7 bin 800 metre olacak. 


Yetkililer 140 bin metrekare olan Maçka Parkı’nın sadece 3 bin 500 metrekarelik bölümünde çalışma yapılacağını söyledi.


Geri Dön