29 / 03 / 2024

Domino's Gebze'de 3 milyon Euro'luk 'pizza mutfağı' kuracak!

Domino's Gebze'de 3 milyon Euro'luk 'pizza mutfağı' kuracak!

Domino's Pizza, Gebze'de hamur ve pizza malzemeleri üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor



Mağaza sayısı artan Domino's Pizza artan talebi karşılamak için Gebze'de bir üretim tesisi kurma hazırlığında. İş modelinde tüm ürünlerini dondurulmuş bir şekilde restaurantlara dağıtmak olan firmanın Genel Müdürü Aslan Saranga, "Ürünlerimiz üç gün boyunca kullanılabilir durumda olarak mağazalara gönderiliyor. Biz de artan talep ve kapasite arttırımı için Gebze'de 2 - 3 milyon euroluk bir yatırıma gideceğiz. Gebze'de olmasının nedeni çevre illere gönderilecek olması" dedi. Bu yatırımın 2010'da bitirilmesi planlanıyor. Domino's'un halihazırda toplam üç merkezde üretim merkezi var. Kriz koşulları nedeniyle Domino's'un bir çok ülkede başabaş noktada olduğunu veya küçülme eğiliminde olduğunu dile getiren Saranga, "Türkiye dünyada büyüme sağlayan tek ülke. Bunda Türkiye piyasasının doymuş olmamasının büyük bir etkisi var. Biz reklam kampanylarına da yeni başladık. Bu nedenle ilerlemeler var. Ciro bazında dükkan başına yüzde 10'luk bir büyüme yakaladık" dedi. Türkiye'de tüm fast-food sektörünün yüzde 10 büyüdüğünü de belirten Saranga, 581 milyon liralık evlere servis pazarının da 120 milyon liralık bölümünü kendilerinin yaptığın dile getirdi.

DÖRT KİŞİDEN ÜÇÜ HAZIR YEMEĞE KARŞI
Hazır yemek sektöründe pizzanın dünyada artışa geçtiğini belirten Saranga, İtalya'da kişi başı pizza tüketiminin beş kilogram olduğunu bu oranın Fransa'da 10, ABD'de ise 15 kilogram seviyesinde olduğunun altını çizdi. Saranga, "Türkiye'de nüfusun yüzde 75'inin halen hazır yemek tercih etmediğini biliyoruz. Bu rakamlar Türkiye'de ne kadar potansiyel olduğunu gösteriyor" dedi.
Barış ERGİN/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Maliyet 2 yılda çıkıyor ayda 10 bin $ geliyor

Türkiye'de hızla büyüyen Dominos pizza bayilerine de kazandırıyor. Mağaza sayısını yüzde 30 artıran şirketin bayilerinin aylık kazançları 10 bin doları buluyor Mağaza sayısı artan Dominos Pizza bayilerine de kazandırıyor. Ortalama 2 yıl içinde maliyetlerini çıkartan bayilerin aylık kazançları 9-10 bin dolar arasında değişiyor. Kriz dönemlerinde insanların büyük firmalardan franchise almak için daha çok başvurduğunu belirten Dominos Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, sadece 2009 içinde 416 başvuru olduğunru bunun yüzde 30'luk bir artışı ifade ettiğini söyledi. Domino's Türkiye'nin dünyadaki Dominos'lar içerisinde büyüyen tek zincir olduğunun altını çizen Saranga'nın verdiği bilgiye göre bir Domino's franchise'ı açmanın ortalama maliyeti 220 bin dolar civarında. Bayiler bu parayı ortalama iki yılda çıkartıyor. Bayilerin aylık ortalama kazançları da 9-10 bin dolar arasında.
Takvim


Geri Dön