Dr. Ahmet Büyükduman: Birinci el konut satışları 2019’da düştüğü yerden kalkamadı!
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda birinci el konut satışlarının 2019’da düştüğü yerden kalkamadığını söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Türkiye genelinde konut satışları 2025 Kasım’da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 7,8 oranında azaldı ve 141 bin 100 oldu.
Resmi olarak açıklanan söz konusu verilere göre konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 24 bin 234 ile İstanbul, 12 bin 706 ile Ankara ve 8 bin 540 ile İzmir olarak belirtilirken, en az olduğu iller sırasıyla 78 ile Ardahan, 131 ile Bayburt ve 152 ile Artvin oldu.
İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 46 BİN 589 OLDU
Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı Kasım’da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azalma gösterdi ve 46 bin 589 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı yüzde 33,0 oldu.
Yine söz konusu verilere göre ilk el konut satışları Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 8,9 oranında arttı ve 444 bin 96 şeklinde gerçekleşti.
Emlak ve konut sektörü ile ilgili olarak önemli paylaşımlar yapan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman’dan yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi.
Ahmet Büyükduman resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden yaptığı paylaşımda birinci el konut satışlarının 2019’da düştüğü yerden kalkamadığını söyledi.
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde:
Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde: