29 / 03 / 2024

Dumankaya, en çok çalışılmak istenen firmalar arasında!

Dumankaya, en çok çalışılmak istenen firmalar arasında!

Ekonomik krizde yüzde 25 büyüyen Dumankaya, en çok çalışılmak istenen inşaat firmaları arasında başı çekiyor



 www.kariyer.net in  2009 yılında ilan veren firmalar için yaptığı araştırmada Dumankaya İnşaat, en çok çalışılmak istenen inşaat firmaları arasında sektör ortalamasının 2 kat üstünde başvuru alarak üst sıralarda yer aldı. Yıl içersinde www.kariyer.net te yayınlanan Dumankaya ilanlarına gösterilen yoğun ilgi neticesinde Dumankaya'ya 27.842 iş başvurusu yapıldı. 

Bu sonuçlar doğrultusunda 2009 performansını değerlendiren Dumankaya İnsan Kaynakları Müdürü Pelin Safa; “İnşaat sektörü tek başına istihdamda yüzde 7'leri temsil ederken ekonomik kriz ile birlikte bu oran yüzde 5 seviyelerine geriledi. Böyle bir ortamda Dumankaya olarak yatırımlarımızı kesmeyerek çalışmalarımıza hız verdik ve neticesinde yüzde 25'lere varan bir büyüme başarısı gösterdik. Gerçekleşen bu büyüme ile birlikte sektör ortalamasının üzerinde bir personel ihtiyacı doğdu ve bu durum yıl içerisinde verdiğimiz ilanlara gösterilen yoğun ilgiyi de beraberinde getirdi. Gerek Dumankaya markasına duyulan güven gerekse de artan performansımız ve çalışanlarımıza verdiğimiz değerin neticesinde 2009 yılı içerisinde 27.842 kişi Dumankaya'lı olmak için bize başvuruda bulundu ve böylelikle Dumankaya en çok çalışılmak istenen firmalar arasında yer aldı” dedi. 

Sözlerine devam eden Safa, “www.kariyer.net'in rakamlarına baktığımızda 2009 yılı içerisinde inşaat sektörünün insan kaynağı ihtiyacına yönelik 7.278 ilan yayınlandığını ve bu ilanların sadece 45 tanesinin bize ait olduğunu görüyoruz. Bu yayınlanan ilanlarda ilan başına düşen ortalama başvuru sayısı sektör geneli için 326 iken bizde bu sayı ortalamanın neredeyse iki katı üzerinde 619 olarak gerçekleşti” dedi.

Dumankaya'nın  İnsan Kaynakları Süreçleri hakkında da bilgi veren Safa, “Sürekli gelişen bir yapı içerisinde Dumankaya olarak amacımız, çalışanlarımızın gerek kişisel, gerekse mesleki anlamda kendilerini geliştirecekleri kaynaklar sunmak ve ekip çalışması becerilerini destekleyerek mevcut potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak bir çalışma ortamı yaratmaktır. Ocak 2010'un son günlerinde Abant'ta gerçekleştirdiğimiz Dumankaya 2009 Genel Değerlendirme Toplantıları bu uygulamalarımızın en son örneklerinden birisi oldu. Toplantılar kapsamında Tavla Turnuvası ve Maket Araba Projesi gibi motivasyon ve ekip çalışmasına yönelik aktiviteler düzenledik. Gerçek boyutlardaki maket araba yapımı için çalışanlar 8 farklı takıma ayrıldı ve her bir takım aracın farklı bir bölümünü bir araya getirdi. Oyunun finalinde bütün ekipler yaptıkları parçaları bir araya getirerek gerçek boyuttaki otomobil maketini tamamlayarak takım ruhu ve ekip çalışmasına güzel bir örnek verdiler ”dedi.


Geri Dön